Frangipane je slatka krema od badema koja se koristi kao nadjev za peciva, kolače i torte ili kao podloga za tartove, pite i druge slastice. Ovo je prilično jednostavan recept i odlično je početno mjesto ako želite naučiti više o tradicionalnim francuskim slasticama. Iskoristite ga kao sloj u jednostavnom tartu sa svježim voćem ili pekmezom, piše Index.
Sastojci
60 g omekšalog maslaca
50 g šećera
50 g bademovog brašna
1 jaje, veliko
¾ žličice ekstarka vanilije
1 žlica glatkog brašna
Priprema
Stavite maslac zagrijan na sobnu temperaturu i šećer u zdjelu i dobro ih izradite uz pomoć pjenjače ili miksera.
Zatim dodajte bademovo brašno i sve dobro promiješajte kako bi se sjedinilo.
Uz lagano miješanje dodajte ekstrakt vanilije i jaja.
Za kraj dodajte brašno i sve dobro sjedinite.
Pripremljeni frangipane iskoristite kao nadjev za peciva, torte ili kolače ili iskoristite kao podlogu za tart. Frangipane se uvijek mora termički obraditi prije konzumacije.
Komentari (2)
Hi everyone!