Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:05 pm

FOTOGALERIJA Održan prvi nogometni Meetup u Splitu

Piše M.K.

U Fabrique pubu jučer je održan prvi nogometni Meetup na kojem je gostovao Andy Goldiedirektor akademije Swansea City. Andy je održao predavanje ‘From one full time employee to talent factory’ na kojem je objasnio kako je kreirao i provodio strategiju rada s mladim talentima u akademiji Dundee Uniteda.

‘Velika mi je čast biti danas ovdje i prezentirati vam svoj rad u Dundee Unitedu. Često sam Hrvatsku koristio u svojim analizama i usporedbama, jer je fascinantno da tako mala država ima velike uspjehe na svjetskim i europskim natjecanjima i da je uvijek u vrhu. Drago mi je i da sam imao priliku gledati pionire i kadete Hajduka i iz prve ruke se uvjeriti u potencijal i kvalitetu mladih igrača koje ovo područje nudi’, kazao je Andy Goldie.

Meetup je uvodnim govorom otvorio Andro Fistonić, pokretač City of Football nogometne zajednice.

‘Ideja je bila da krenemo s neformalnim eventima na kojima ćemo u opuštenoj atmosferi pričati o nogometu. Meetupi su u drugim industrijama, a posebno u IT sektoru nešto sasvim normalno i ono što me oduševilo je to kako jedni druge guraju naprijed, potiču dijeljenje znanja i na kraju potiču ljude da ostanu u ovoj regiji. Zato je ideja da kroz ovaj Football Meetup okupimo ljude koji žele znati više o nogometu, od trenera, roditelja, menadžera, investitora, kako bi svi zajedno poticali i unaprjeđivali razvoj nogometa u Dalmaciji’, kazao je Andro Fistonić.

Andy Goldie predstavio je rezultate trogodišnjeg rada u akademiji Dundee Uniteda. Objasnio je kako je od jednog zaposlenog i budžeta od 60 tisuća funti, uz jasnu strategiju i plan, podigao budžet na 400 tisuća funti, ispunio ciljeve razvoja i povratka investicije u razvoj.

Nakon prezentacije prisutni su postavljali pitanja Andyu, a sve je završilo networkingom i razmjenom znanja i ideja. Idući Meetup na rasporedu je početkom veljače, a sve informacije i sažeci s prvog Meetupa moći će se vidjeti na FacebookInstagram i LinkedIn stranici City of Football.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)