Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:09 am

PRVI FOOTBALL MEETUP Andy Goldie, direktor akademije Swansea City, stiže u Split

Piše A. A.

Neformalna zajednica City of Football organizira prvi nogometni Meetup koji će se održati u Fabrique pubu u Splitu ove nedjelje s početkom u 15 sati. 

Andy Goldie, direktor akademije Swansea City, održat će predavanje pod nazivom ‘From one full time employee to talent factory’. Podijelit će svoje iskustvo rada u akademiji Dundee Uniteda.

‘Zadovoljstvo nam je ugostiti Andya u Splitu. Možda je kod nas nepoznato ime, ali na otoku se smatra jednim od najboljih mladih stručnjaka u strateškom upravljanju razvoja mladih nogometaša. Sama činjenica da je ovo ljeto, nakon odrađenog posla u Dundeeu, birao između Swansea i još tri kluba iz Premier league za poziciju razvojnog direktora govori sama za sebe. Donosi nam znanje i detalje o strukturiranju i razvoju nogometnog kluba koji teži ka proizvodnji igrača iz vlastitog omladinskog pogona te implementaciji istih u seniorski nogomet i profesionalno nogometno tržište’, kazao je Andro Fistonić, pokretač zajednice City of Football.

Goldie je svoj razvojni put počeo u Dundee Unitedu kao direktor akademije, zadužen za rad s igračima iz U15 i U17. Znanje je nastavio prenositi u Hamilton Academical FC da bi zatim postao skaut prve momčadi Middlesbrough FC za područje Škotske. Njegov rad prepoznao je Škotski nogometni savez u kojem je bio zadužen za razvoj elitnih performansi najtalentiranijih mladih škotskih nogometaša, a bio je i pomoćni trener mlade reprezentacije.

Najveći uspjeh postigao je kao direktor akademije Dundee Uniteda gdje je od 2019. do 2022. godine ostvario vrhunske rezultate.

Ulaz na Meetup je besplatan. Nakon predavanja slijedi Q/A na kojem će sudionici moći postavljati pitanja te neizostavni networking.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)