Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
3:11 pm

BOKS Leon Buzik treći Hrvat koji je izborio 1/8 finala Svjetskog prvenstva mlađih seniora u La Nuciji

Piše A. A.

Mladi Riječanin Leon Buzik u 1/16 finala kategorije do 71 kg Svjetskog prvenstva mlađih seniora u španjolskoj La Nuciji pobijedio je prekidom u drugoj rundi Tajvanca Yu-Hseina Changa. Plasirao se tako u osminu finala!

‘Bravo za Leona i trenera Kristijana Hodaka. To je treća pobjeda za Hrvatsku na SP-u i treći plasman u osminu finala među 16 najboljih’, poručili su iz Hrvatskog boksačkog saveza. 

Dominirao je otpočetka meča protiv nižeg Tajvanca, držao ga na distanci i ispitivao direktima te prvu rundu dobio uvjerljivo jednoglasno s 5:0. U drugoj rundi krenuo je žešće i nakon minute primorao Tajvanca serijom direkata na prvo brojanje.  Ubrzo nakon toga plasirao mu je razorni zadnji aperkat, novu kombinaciju za brojanje i sudac u ringu opravdano je prekinuo meč.

Leon Buzik bio je ove i prošle godine četvrtfinalist Europskog prvenstva mlađih seniora. Sada će se ponovo boriti za četvrtfinale Svjetskog prvenstva i borbu za medalju!

Foto: Hrvatski boksački savez

Prije Buzika osmine finala izborili su Gabriel Debanić (75 kg) i Anthony Mirković (80 kg). Predvečer se za osminu finala bori i Ante Ivan Gregurić u lakoj kategoriji (60 kg).

Leon Buzik će se nakon pobjede prekidom nad Tajvancem Changom u 1/16 finala, boriti za ulazak u četvrtfinale protiv Mađara Leventea Gemesa koji je također prekidom svladao Ukrajinca MahaRiječanin protiv Mađara boksa u 1/8 finala u nedjelju, 20. studenoga 2022. 

U nedjelju u osmini finala boksa i Lucas Mirković u poluteškoj kategoriji protiv Poljaka Nikodema KozakaGabriel Debanić u osmini finala boksa sutra protiv Armenca Alika Hovhannisyana.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)