Tijekom hladnijih zimskih večeri, mnogi se ljudi vole ugrijati uz šalicu toplog napitka. Uglavnom su to čaj, vruća čokolada ili kuhano vino. Ovaj Indexov recept za kuhani cider idealna je alternativa za one koji nisu ljubitelji kuhanog vina. Možete ga napraviti i u bezalkoholnoj verziji, ali ako ste zimogrozni, za još više topline, svakako stavite i koju kap omiljenog alkoholnog pića.
Sastojci
Cider
1,8 l jabučnog cidera
30 g svježih ili smrznutih brusnica
1 žlica narančine kore
3 štapića cimeta
2 zvjezdasta anisa
1 žlica javorova sirupa
1½ žličice pimenta
1½ žličice ekstrakta vanilije
Posluživanje
Kriške naranče
Brusnice
Štapići cimeta
Kriške jabuke
120 ml brandyja (može i bourbon ili rum)
Priprema
Sve sastojke ubacite u veći lonac i ostavite na srednje jakoj vatri da zakrčka (ne smije ključati). U potpunosti smanjite vatru i nastavite krčkati 45 minuta do sat vremena.
Ako želite umiješajte alkoholno piće po izboru, ukrasite i poslužite.
U slučaju da radite manju količinu cidera, smanjite vrijeme kuhanja.
Komentari (2)
Hi everyone!