Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:57 pm

RECEPT Kuhani cider

Piše M.K.

Tijekom hladnijih zimskih večeri, mnogi se ljudi vole ugrijati uz šalicu toplog napitka. Uglavnom su to čaj, vruća čokolada ili kuhano vino. Ovaj Indexov recept za kuhani cider idealna je alternativa za one koji nisu ljubitelji kuhanog vina. Možete ga napraviti i u bezalkoholnoj verziji, ali ako ste zimogrozni, za još više topline, svakako stavite i koju kap omiljenog alkoholnog pića.

Sastojci

Cider

1,8 l jabučnog cidera

30 g svježih ili smrznutih brusnica

1 žlica narančine kore

3 štapića cimeta

2 zvjezdasta anisa

1 žlica javorova sirupa

1½ žličice pimenta

1½ žličice ekstrakta vanilije

Posluživanje

Kriške naranče

Brusnice

Štapići cimeta

Kriške jabuke

120 ml brandyja (može i bourbon ili rum)

Priprema

Sve sastojke ubacite u veći lonac i ostavite na srednje jakoj vatri da zakrčka (ne smije ključati). U potpunosti smanjite vatru i nastavite krčkati 45 minuta do sat vremena.

Ako želite umiješajte alkoholno piće po izboru, ukrasite i poslužite.

U slučaju da radite manju količinu cidera, smanjite vrijeme kuhanja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)