Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
1:34 pm

FOTOGALERIJA Solinske sportaše Ninčević nagradio zbog iznimnih rezultata

U Gradskoj vijećnici Solina gradonačelnik Dalibor Ninčević je upriličio prijem za Solinske mažoretkinje, članove Gradskog šahovskog kluba Solin-Cemex, Streljačkog kluba Voljak i Zdravka Jadrijeva koji su nedavno ostvarili iznimne rezultate.

– Ponosan sam što mogu, po tko zna koji put, primiti uspješne solinske sportaše i klubove te im čestitati na iznimnom uspjehu. Hvala im što promoviraju Solin na najbolji mogući način. Novčane nagrade koje sam im uručio su doista simbolične u odnosu na ono što oni ulažu, one su im mali poticaj za nastavak rada i ostvarivanje rezultata. S obzirom na iznimne rezultate koje postižu, osim što klubove financiramo kroz sportsku zajednicu, Grad Solin ima predviđene stavke za financiranje natjecatelja na međunarodnim natjecanjima i posebna stavka za vrhunski rezultat na nacionalnoj ili međunarodnoj sceni – kazao je ponosni gradonačelnik Solina koji je danas od srca čestitao sportašima i klubovima.

Na ultramaratonskoj utrci u trčanju na 6 sati održanoj u subotu u Zagrebu Zdravko Jadrijev, ultramaratonac splitskog Maraton kluba Marjan, postavio je novi hrvatski rekord istrčavši za 6 sati ukupno 80 km i 506 metara čime je prethodni rekord Alena Imširovića (72,2 km) popravio za više od 8 km. 

– Ova godina je za mene sportski bila iznimno uspješna, a u subotu sam napravio novi rekord. Sve to skupa traži dosta odricanja, ali i troškova. Evo, vezano samo za patike u kojima trčim – potrošim ih oko osam godišnje, a cijena jednih je oko 250 eura što je veliki izdatak. Jedne patike mi traju dvije velike trke – kazao je Zdravko koji je ove godine na Europskom prvenstvu u trčanju na 24 sata održanom u rujnu u Veroni postavio novi hrvatski rekord koji sad iznosi 255 km i 478 m, a od prošle godine vlasnik je hrvatskog rekorda u trčanju na 12 sati – 146,390 m.

– Uz sportske uspjehe, ove godine sam postao i otac po treći put. Dobio sam kćer prije desetak dana. Dan je kratak za sve obveze koje su planirane, ali kada nešto volite sve se stigne – kaže.

Dorotea Jurić, trenerica KUD-a Solinske mažoretkinje, se ove godine vratila s dvije srebrene medalje s Europskog prvenstva, ali više od toga joj je značila čast nositi hrvatsku zastavu na otvaranju i zatvaranju ovih igara.

– Iz Italije s Europskog prvenstva smo se vrtjele s dvije srebrene medalje u kategoriji pompon i zastava. Nama je najteže na državnom natjecanju jer se tu većinom borimo s europskim prvakinjama. S obzirom na to da nam je ovo prvo takvo veliko natjecanje rezultat je još značajniji. Međutim, najponosnija sam što okupljamo djevojke koje vole ovu vrstu plesa, neke od njih su tu i preko 18 godina – navodi Dorotea. 

Nakon osvojenog Kupa, predstavnici Šahovskog kluba Solin-Cemex osvojili su titulu prvaka Hrvatske u natjecanju Prve A lige na prvenstvu čija je završnica održana u Poreču. 

– Nakon Kupa sada smo osvojili i Prvu ligu. Klubu je to rekordnih deseti osvojeni naslov u 40 godina postojanja. Izniman je uspjeh za klub koji postoji tako kratko, imali smo period u kojem smo osam godina zaredom osvojili kup, a sedam godina za redom osvojili prvenstvo. Ove godine imamo duplu krunu, a Hajduk bi isto trebao ovako – našalio se Rade Protić, predsjednik Šahovskog kluba Solin-Cemex, koji je iznimno zahvalan Gradu Solinu na pomoći koju im pruža.

– Da je više financijskih sredstava igrali bi Ligu prvaka, ali nećemo se žaliti i zahvalni smo što nam se pomaže koliko se može – dodaje.

Na Prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Osijeku ekipa SK Voljak osvojila je 1. mjesto što je ukupno 17. titula ekipnog prvaka države. 

– U pojedinačnoj konkurenciji osobno sam zauzeo treće mjesto, četvrto mjesto Pavao Granić, a Marko Škarica bio je šesti. Među ostalima imamo našu uzdanicu i hrvatskog reprezentativca. Pavao Granić je u kvalifikacijskom dijelu pogodio 116/125 i time ostvario još jednu normu iz programa letećih meta HSS-a. U finalu je zauzeo 3. mjesto iza drugoplasiranog Abdullah Al-Rashidi-a (Kuwait) inače nositelja dviju brončanih medalja olimpijskih igara – pohvalio se Damir Katić, član uprave i trener Streljačkog kluba Voljak.

– Malim klubovima poput nas svakako je bilo kakvo razumijevanje i pomoć dobrodošla, zahvaljujemo se svima što nas kontinuirano prate – poručio je Katić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)