Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:38 am

RECEPT Neodoljivi browniesi

Piše N.M.

Ponekad je vikendom najbolje ostati kod kuće, pogotovo ako je vani loše vrijeme. Čini nam se da stiže sezona umatanja u udobne deke i gledanja omiljenih serija, a ovakve se večeri mogu savršeno začiniti jednostavnim desertom, piše Novi list.

Zato smo pronašli jedan za mekane browniese koje jedan sastojak čini neodoljivima. Riječ je o omiljenom lješnjaku koji će dati poseban miris i okus najdražoj i najjednostavnijoj slastici.

Sastojci

100 g brašna plain flour

50 g kakaa

3/4 žličice praška za pecivo

prstohvat soli

300 g tamne čokolade

250 g maslaca

250 g kristal šećera

4 jaja

100 g sjeckanog lješnjaka

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (ventilacija). U kalup 30×20 cm stavite papir za pečenje.

U zdjeli umiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo te dodajte sol. 250 g čokolade zagrijte u posudi na laganoj vatri.

Otopljenu čokoladu ostavite sa strane da se ohladi, a ostatak čokolade izrežite na komadiće.

Maslac i šećer istucite zajedno u zdjeli dok ne postanu vrlo lagani i pahuljasti. Dodajte jaja, jedno po jedno, a zatim ulijte čokoladu. Dobro promiješajte, a zatim dodajte trećinu smjese brašna. Promiješajte da se sjedini, a zatim ponovite s druge dvije trećine brašna.

Dodajte polovicu lješnjaka i svu nasjeckanu čokoladu i sve promiješajte da se sjedini, a zatim smjesu stavite u pripremljeni kalup za pečenje.

Miješajte čokoladni namaz i liker od lješnjaka zajedno sve dok ne dobijete glatku smjesu. Kada dobijete takvu smjesu, izlijte u kalup.

Pospite preostale lješnjake i lagano pritisnite prema dolje.

Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta, testirajući nakon 25 minuta čačkalicom.

Ostavite da se ohlade u limu.

Ako možete podnijeti čekanje, stavite ih u hladnjak da se ohlade preko noći prije nego što ih izrežete – to će im pomoći da se smjeste u konzistenciju koja nije previše nalik kolačima.

Izrežite ih na kvadrate i pohranite u hermetički zatvorenom limu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)