Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:55 pm

POVRATAK MERCEDESA Russell stigao do prve pobjede na Interlagosu, Hamilton drugi

George Russell stigao je do prve pobjede karijere na stazi Interlagos u Brazilu. Kao pobjednik jučerašnjeg sprinta startao je s ‘pole positiona’, a odmah uz njega je bio i ove sezone drugi vozač Mercedesa Lewis Hamilton. Za razliku od Russella, koji je suvereno odvozio trku na čelu poretka, Hamilton je imao nesreću da mu se u sedmom krugu nakon ponovnog starta u bolid zabije Max Verstappen koji je zbog toga penaliziran zaustavljanjem u boksu u trajanju od pet sekundi. 

Obojica su pali u poretku, ali se Hamilton, danas s najboljim bolidom na stazi, vratio do kraja trke na drugu poziciju te se neko vrijeme činilo da bi možda čak i mogao napasti Russella. Hamiltonu je ovo prva sezona bez pobjeda pa je sasvim sigurno i on imao snažnu motivaciju, no na koncu se zadovoljio još jednim drugim mjestom. Russell je bio presretan pobjedom, u Brazilu je prije pet godina debitirao u momčadi Force India, potom je oduševljavao sjajnim vožnjama u nekonkurentnom Williamsu, a prvu sezonu u Mercedesu završit će bolje plasiran od sedmerostrukog svjetskog šampiona Hamiltona.   

Brazil je označio veliki povratak Mercedesa koji je u sezonu krenuo s promašenom koncepcijom bolida. U nekoliko trka primaknuli su se Red Bullu i Ferrariju, ali snage za izravan okršaj nisu imali. Na Interlagosu po prvi put ove godine Mercedes je imao stroj za trku s najboljima, pa čak i više od toga. Bio je to Mercedes kakav smo navikli gledati posljednjih godina, šteta što je do kraja sezone preostala tek jedna trka. 

Carlos Sainz i Charles Leclerc, vozači Ferrarija došli su do vrijednih bodova trećim i četvrtim mjestom. Sainz uz puno manje muke od Leclerca kojeg je u sedmom krugu van staze katapultirao Lando Norris. Britanac se dobro držao u nastavku, unatoč kazni zbog izbacivanja Leclerca sa staze, no bolid je kapitulirao 19 krugova prije kraja trke. Ništa od bodova za McLaren u Brazilu. Daniel Ricciardo u prvom krugu je izbacio iz trke senzacionalnog pobjednika kvalifikacija Kevina Magnussena, čiji se Haas potom zabio u Ricciardov McLaren ostavivši tako Australca bez izgleda da popravi dojam na kraju katastrofalne sezone. 

Bio je to odličan rasplet za Alpine koji se bori za poziciju u poretku konstruktora s McLarenom. Iz Brazila se vraćaju s pregršt bodova, Fernando Alonso na koncu je bio sjajan peti, a Esteban Ocon dohvatio je osmo mjesto. 

Između su se našli bolidi Red Bulla, Max Verstappen ciljem je prošao šesti, a Sergio Perez sedmi, unatoč tome što je iz boksa stigla naredba da Nizozemac propusti momčadskog kolegu. Naslov je obranio, a Perezu trebaju bodovi u borbi s Leclercom za drugo mjesto. S ovakvim raspletom Perez i Leclerc ulaze bodovno poravnati u zadnju trku sezone. Red Bull također želi vozače na prvom i drugom mjestu tako da je ovaj potez Verstappena duboko razočarao ne samo Pereza, nego i cijelu momčad. Perez se zahvalio boksu i samo procijedio da je Verstappen pokazao kakav je čovjek. Cijelu sezonu Meksikanac je bio maksimalno kooperativan i Verstappen je imao njegovu punu podršku u borbi za drugu titulu. Sada se, pak, pokazalo da Nizozemac nije spreman prepustiti momčadskom kolegi ni boda.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)