Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
12:44 pm

FOTOGALERIJA SA ZINFESTA Crljenku u čast u Marini Kaštela traje velika fešta spize i vina

Piše N.M.

U Marini Kaštel u Gomilici već danima traje fešta u čast crljenka kaštelanskog, pretka nadaleko svjetski priznatog kalifornijskog zinfandela.

U tijeku je drugo izdanje međunarodnog Jadranskog sajma tradicijskih jela i vina.

Posjetiteljima se nudio bogat program, od degustacija vina, ali i vrhunskih jela, uz edukacije te predstavljanje noviteta u vinarstvu i vinogradarstvu, do panel rasprava, gastronomskih radionica sljubljivanja vina i jela.

Subota je bila rezervirana za domaću spizu, a posjetitelje su častile članice Udruge Solinjanke, Antun Nišević, exquisite Masterchef, priređen je i Dan otvorenih vrata vinarija i konoba.

‘Danas je 10 članica naše udruge kuhalo rižot s mesom’, kazala nam je Hela Milišić predsjednica Udruge Solinjanke.

Udruga se već 15 godina bavi očuvanjem autohtone baštine pa tako i one gastronomske. Već 10 godina organiziraju popularnu manifestaciju ‘Iz solinskog lonca, što su jeli naši stari’, uz potporu solinske Turističke zajednice. 

‘Sijedeća manifestacija je od 24. do 27. studenog. Idemo u Vojvodinu. Hrvatsko kulturno društvo Vladimir Nazor organizira manifestaciju ‘Ikavica’. Predstavljamo i županiju i Solin’, otkrila nam je Milišić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)