Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
4:16 pm

TURISTIČKI LISTOPAD: U Srednjoj Dalmaciji 147 tisuća gostiju i 565 tisuća noćenja

Piše N.M.

Prednosti jesenskog godišnjeg odmora u Srednjoj Dalmaciji prepoznalo je samo u listopadu više od 147 tisuća gostiju koji su u tom mjesecu ostvarili 565 tisuća turističkih noćenja, zbog čega se Splitsko-dalmatinska županija našla u vrhu posjećenosti u Hrvatskoj u ovogodišnjoj posezoni. 

‘Iskorak je to naše županije ka produženju sezone u kojoj smo do sada ukupno zabilježili 3,16 milijuna dolazaka i registrirali 17,12 miljuna noćenja na koje možemo biti ponosni i čestitati svim turističkim djelatnicima’, ističe Ivana Vladović, direktorica TZ Splitsko-dalmatinske županije.

Mjesec studeni u Srednjoj Dalmaciji je vrijeme kada se većina manifestacija sa javnih trgova, pjaca i riva seli unutar vrijednih galerijskih prostora, muzeja, kazališta i koncertnih dvorana koje novim programima i sadržajima pružaju svim posjetiteljima izniman doživljaj.

A dok turistička posezona traje, domaćini u Splitsko-dalmatinskoj županiji su već u mislima na iduću poslovnu godinu pripremajući niz novih sadržaja i privodeći kraju brojne već započete investicije u obogaćivanje boravka svojih posjetitelja. 

Tako turističke zajednice Dalmatinske zagore – splitsko zaleđe uz podršku TZ županije, žele u projektnom udruživanju zajednički kreirati i promovirati lanac vrijednosti autentičnih i tradicijskih destinacijskih proizvoda. Svoja vrata otvoraju novi interpretacijski centri Dalmatinske zagore i Parka prirode Biokovo u kojima će gosti otkriti sve ono što o Srednjoj Dalmaciji i njezinom prirodnom i kulturnom bogatstvu još nisu znali. 

Makarska rivijera dobiva novi sportsko-kulturni centar, obogaćuju se sadržaji za aktivan odmor na otvorenim prostorima. Osmišljavaju se nove promotivne kampanje i oblikuje ponuda za iduću godinu,  a najveća međunarodna mreža agencija luksuznih putovanja Virtuoso baš ovih dana svoje klijente poziva da posjete Splitsko-dalmatinsku županiju. Aviokompanije pozitivno reagiraju na sve te napore uvodeći nove linije prema Splitu u zimski red letenja, kao najbolju najavu produžetka sezone u Srednjoj Dalmaciji.

‘Sve su to razlozi da i vi uživate u čarima sunčane jeseni u Splitsko-dalmatinskoj županiji, aktivirate tijelo u prirodi i osnažite duh ovdašnjom umjetnošću, glazbom i baštinom’, poručuju iz Turističke zajednice.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)