Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:10 am

RECEPT Tortilja omlet kao idealan doručak

Piše M.K.

Ovaj recept uzdiže klasični omlet na potpuno novu razinu. Lako se spremi, a možete ga ponijeti i na posao i tako izbjeći bespotrebno natrpavanje praznim kalorijama i starim, tvrdim pecivima iz pekara, piše Index.

Sastojci

2 šnite slanine bez masnih dijelova

2 jaja, veća

¼ žličice soli

svježe mljeveni papar

60 g šampinjona, nasjeckanih

1 češanj češnjaka, gnječen ili nasjeckan

1 šaka nasjeckanog mladog špinata

1 integralna tortilja promjera 20 do 23 cm

svježa šalša ili ljuti umak po izboru (nije obavezno)

Priprema

U neprijanjajuću tavu, veličine otprilike vaše tortilje, ubacite slaninu. Pržite ju 5 minuta na srednje jakoj vatri dok ne dobije boju i postane hrskava pa ju prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Kada se slanina ohladi, nasjeckajte ju na komadiće.

U međuvremenu, u manjoj posudi istucite jaja sa soli i paprom te ostavite sa strane.

U tavu, s masnoćom koja je ostala od prženja slanine, ubacite gljive i pržite otprilike jednu minutu pa dodajte češnjak i pržite još 30-ak sekundi.

U jednakom sloju raširite češnjak i gljive po tavi pa dodajte jaja. Tavu lagano okrećite kako biste dobili okrugao oblik omleta, otprilike veličine tortilje.

Nadjenite špinatom i sjeckanom slaninom pa na vrh stavite tortilju i lagano ju rukama pritisnite. Dio jaja koji se nije ispekao će vam poslužiti kao ljepilo. Ostavite 10-ak sekundi da se stisne.

Koristeći špatulu, zajedno s tortiljom, oprezno okrenite omlet na drugu stranu i pecite još otprilike jednu minutu dok tortilja ne postane hrskava.

Prebacite jelo na tanjur i oprezno zarolajte tortilju. Zamotanu stranu okrenite prema dolje tako da vam se tortilja ne odmota i prerežite na pola.

Ako želite, poslužite sa svježom šalšom ili ljutim umakom.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)