Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
1:36 pm

FOTO/VIDEO Osam medalja Grand Gourmeta 2022 pripalo učenicima splitske škole

Piše M.K.

Natjecanja na međunarodnim manifestacijama poput nedavno održanog Grand Gourmeta 2022 u Splitu gdje se okupilo oko 150 sudionika iz šest zemalja, dio su priče kojima Turističko-ugostiteljska škola Split nastoji potaknuti svoje učenike da steknu nova iskustva i znanja, a napose i potaknu se nove generacijama na upise u deficitarna zanimanja.

Temeljite pripreme učenika za natjecanja, ali i izlazak na sve zahtjevnije tržište rada, od strane nastavnika, njihovih mentora, tek su dio aktivnosti opsežnog EU projekta ‘Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva (UP.03.3.1.05.0002)’ u Splitu kojim se gradi temeljita reforma u obrazovanju budućih djelatnika prema stvarnim potrebama poslodavaca.

‘Tome u prilog ide niz medalja i priznanja u kategorijama konobara, kuhara i barmena, osvojenih na ovogodišnjem festivalu Grand Gourmet gdje su se susrele i odmjerile snage najbolje turističko ugostiteljske škole regije u nizu kategorija’, poručili su iz RCK FitSplit.

Tri školska tima Turističko-ugostiteljska škola nastupila su u kategoriji Chef’s table sa zapaženim rezultatima. Riječ je o zajedničkom nastupu kuhara i konobara koji poslužuju stvarne goste, najčešće stručnjake iz HoReCa sektora, što je učenicima ove škole donijelo čak šest medalja, a među njima i zlato. Pokazali su se vrsnima i u pripremi koktela, posebice u disciplini Long Drink gdje je učenica Domina Dužević, koju je pripremao mentor prof. Darijo Žaja. osvojila srebro i 2. mjesto u ukupnom poretku natjecanja juniora barmena.

Disciplina Chef’s table

Mentor: Ante Papić i Josip Vrgoč

Učenici: Stipe Marinović (kuhar) zlatna medalja, Ana Tadinac (konobar) srebra medalja

Ukupno 2. mjesto na natjecanju u disciplini Chef’s table

Disciplina Chef’s table

Mentor: Karmela Lelas i Vedran Bauk

Učenici: Željko Barišić (kuhar) brončana medalja, Anđela Dujmović (konobar) srebrena medalja

Disciplina Chef’s table

Mentor: Elena Grassi i Vedran Bauk

Učenici Lovre Odak (kuhar) srebrena medalja, Vinko Miletić (konobar) srebrena medalja

Disciplina Piće s potpisom

Mentor: Andro Ban

Učenica Antea Šućur (konobar) srebrena medalja

Disciplina Long Drink u okviru koktela

Mentor Darijo Žaja

Učenica Domina Dužević srebrena medalja

Ukupno 2. mjesto na natjecanju

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)