Ovaj recept pretvara ostatke pire krumpira u ukusne pohane zalogaje, piše Index.
Sastojci
500 g pire krumpira
3 šnite slanine, pečene i sitno nasjeckane
150 g naribanog sira
2jaja, umućena
2 žlice vlasca, nasjeckanog
½ žličice češnjaka u prahu
180 g krušnih mrvica
krupna morska sol
svježe mljeveni papar
Priprema
U velikoj zdjeli pomiješajte pire krumpir s pečenom i nasjeckanom slaninom, ribanim sirom, vlascem i češnjakom u prahu te začinite solju i paprom. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Stavite razmućena jaja i krušne mrvice u zasebne plitke posude. Žlicom zagrabite smjesu pire krumpira, a rukama oblikujte kuglice, pa uvaljajte prvo u jaja, a zatim u krušne mrvice. Ponavljajte dok ne iskoristite sav pire krumpir.
Zagrijte dosta ulja na visoku temperaturu u velikoj tavi i pržite kuglice u serijama dok lijepo ne porumene sa svih strana. Premjestite na tanjur obložen papirnatim ručnicima i po potrebi dodatno posolite.
Komentari (2)
Hi everyone!