Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
4:05 pm

RECEPT Okruglice od tune

Piše M.K.

Vrlo jednostavne za pripremiti, ove okruglice zadovoljit će i najveće izbirljivce među vama. Nenametljivog su okusa, a jednako sočne kao i klasične mesne okruglice. Odlične su kao međuobrok, a kao glavno jelo možete ih kombinirati uz gotovo sve, piše Index.

Sastojci

1 žlica maslinovog ulja

½ fino nasjeckane glavice luka

60 g nasjeckanog mladog špinata

2 češnja protisnutog češnjaka

420 g tune u konzervi

25 g glatkog brašna

2umućena jaja

1 žlica majoneze

1 žlica limunovog soka

2 žlice svježe nasjeckanog peršina

2 žlice svježe nasjeckanog kopra

Sol, po ukusu

Papar, po ukusu

Priprema

U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Ubacite sjeckani luk i češnjak te ih pirjajte 5 minuta. Dodajte mladi špinat i pirjajte još 1 do 2 minute dok špinat ne uvene. 

Pirjani špinat i luk prebacite u posudu da se ohladi. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 

Tunu procijedite te ju ubacite u posudu s ohlađenim povrćem. Dodajte brašno, jaja, majonezu, limunov sok, peršin, kopar, sol i papar. Rukama izmiješajte sastojke pazeći da vam ne ostaju preveliki komadi tunjevine. Što vam je smjesa finija, bez prevelikih komada, to će biti kompaktnija. 

Koristeći grabilicu za sladoled (ili kekse) oblikujte kuglice jednake veličine koje ćete prebaciti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. 

Okruglice pecite 20 do 25 minuta dok ne porumene. 

Napomena

Ako vam smjesa ispadne ‘pregnjecava’, slobodno dodajte još malo brašna kako bi bila kompaktnija.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)