Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
6:45 pm

DOBRE VIJESTI Deset novih avionskih linija iz Skandinavije prema Splitu

Piše M.K.

Braathens Regional Airlines, skraćeno BRA, u ljetnom redu letenja sljedeće godine planira uvesti čak 10 charter linija iz Skandinavije prema Zračnoj luci Split. Kompanija sljedećeg ljeta u flotu uvodi zrakoplov tipa A319 koji će imati kapacitet od 145 sjedala, te je upravo taj tip zrakoplova najavljen i na charter linijama iz čak 10 skandinavskih gradova prema Splitu, piše Croatian Aviation.

Radi se o planiranim, redovnim charter letovima za potrebe skandinavskog tour operatora koji prodaje pakete za odmor u Dalmaciji, a sama rezervacija uključuje let do odredišta i smještaj. 

Početak prometovanja čak 5 linija najavljen je u svibnju, dok će ostale postepeno biti uvedene u promet. Tek će linija između Orebra i Splita prometovati isključivo u rujnu. Radi se o jednom letu tjedno na dolje navedenim linijama, a na pojedinim je najavljeno svega nekoliko rotacija:

– Copenhagen – Split, od 20 svibnja, 

– Gothenburg – Split, od 13. svibnja,

– Halmstad – Split, od 12. kolovoza, 

– Jonkoping – Split, od 11. kolovoza,

– Kalmar – Split, od 30. lipnja,

– Karlstad – Split, od 15. srpnja,

– Malmo – Split, od 12. svibnja, 

– Norrkoping – Split, od 13. svibnja,

– Orebro – Split, od 02. rujna,

– Vaxjo – Split, od 12. svibnja.

BRA planira ukupno 100 povratnih letova prema Splitu sljedećeg ljeta, čime će na ovim charter letovima biti dostupno gotovo 30 tisuća sjedala. 

Naravno, realizacija samog programa isključivo će ovisiti o prodaji aranžmana koja, s obzirom na popularnost Hrvatske u Skandinaviji, ne bi trebala biti upitna.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)