Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:50 pm

RECEPT Punjeni zapečeni šampinjoni

Piše N.M.

U ovom se receptu šampinjoni pune nadjevom od sira, češnjaka i pekan oraha, a zatim do zlatne boje peku u pećnici. Savršeno vegetarijansko predjelo, piše Index.

Sastojci

20 cijelih šampinjona

2 žlice maslaca

2 češnja češnjaka, protisnutog

0,5 luka, sitno nasjeckanog

½ žličice soli

¼ žličice svježe mljevenog papra

120 g sirnog namaza

40 g ribanog sira

15 g svježeg peršina, sitno nasjeckanog

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite lim za pečenje tako da ga podmažete s malo maslinovog ulja ili obložite papirom za pečenje.

Šampinjonima uklonite peteljke. Sitno nasjeckajte peteljke i ostavite sa strane.

Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckane peteljke gljiva i pirjajte ih 5 minuta ili dok većina tekućine ne nestane. Dodajte luk, češnjak, sol i papar, te pirjajte još 1 do 2 minute, dok luk ne omekša. Prebacite smjesu od gljiva u zdjelu i ostavite da se malo ohladi.

Dodajte peteljkama u zdjelu sirni namaz, ribani sir i peršin. Ostavite malo ribanog sira sa strane. Dobro promiješajte.

Nadjevom napunite klobuke šampinjona i ravnomjerno pospite odvojenim parmezanom i nasjeckanim pekan orasima.

Pecite 20 do 25 minuta ili dok šampinjoni na vrhu ne dobiju zlatnosmeđu boju. Gotove šampinjone pospite s malo svježeg peršina.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)