Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
4:40 pm

PRAVAC IMOTSKI Županija našla mjesto za vaterpolo bazen, Split nije znao gdje bi s poklonom

Splitsko-dalmatinska županija će mali bazen montiran u Spaladium Areni za potrebe Europskog prvenstva u vaterpolu smjestiti u Imotski. Otkrio je to župan Blaženko Boban na Skupštini, prisjećajući se kronologije događaja.

– Bivši splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ja smo pokrenuli inicijativu i našli se s čelnicima Hrvatskog vaterpolskog saveza i s resornim ministarstvom oko održavanja prvenstva u Splitu – krenuo je Boban.

 Obvezali su se financijski sudjelovati i pomoći u organizaciji održavanja. 

– Oba bazena koje je kupila Vlada su dana nama na raspolaganje, odnosno Splitu veliki, a Županiji mali – opisivao je.

 Trebali su, kaže, samo odlučiti gdje ćemo s njima. 

– S obzirom na to da smo željeli da bude u Zagori, a kako Sinj ima bazen, onda je logičan izbor bio Imotsku i to u sklopu Srednjoškolskog centra, čiji smo mi osnivači. Razlog je i blizina nove kotlovnice koja će koristiti i za bazen. Imotski osigurava pretpostavke u smislu radova iskopa, a tvornica koja je proizvela bazen ima obvezu montirati – predočio je Boban.

Split, dodajmo, nije znao što bi s velikim poklonjenim bazenom pa su ga odlučili prodati Zadru za oko dva milijuna kuna, a taj novac uložiti u Jadran.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)