Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:54 am

FORMULA 1 Junak Austina ostao bez bodova jer mu je na stazi otpao retrovizor

Fernando Alonso jučer se prometnuo u junaka Velike nagrade SAD-a. Nakon teškog sudara s Aston Martinom Lancea Strolla i zabijanja u barijeru, uspio je dohvatiti sedmo mjesto i šest bodova, no sreća je bila kratkog daha. 

Prihvaćena je žalba momčadi Haas te je Alonso penaliziran s dodatnih 30 sekundi jer se vratio na stazu s nesigurnim bolidom. U nastavku trke mu je, naime, otpao desni retrovizor čiji je nosač očito bio oštećen u incidentu sa Strollom. 

Stjuardi su zaključili da je Alonso trebao dobiti upozorenje, tj. crno-narančastu zastavu ili makar radio poziv iz boksa nakon što su iz Haasa dva puta upozorili na situaciju s njegovim bolidom. 

Podsjetili su na članak 3.2 koji propisuje da vozilo mora biti u sigurnom stanju kroz cijelu trku, a Alonsov Alpine to nije bio, kao i na to da je Haasu ove godine tri puta pokazana crno-narančasta zastava, posljednji put na trci u Singapuru. 

Alonso je s dodatnih 30 sekundi pao na 15. mjesto i tako ostao bez bodova. Njegov momčadski kolega Esteban Ocon promoviran je na 10. mjesto koje nosi jedan bod. Još nije izvjesno hoće li Alpine podnijeti žalbu na odluku. 

Alonso se zabio u stražnji kraj Aston Martina jer je Stroll u besmislenom pokušaju da obrani poziciju u zadnji tren skrenuo ulijevo. Prednji kraj Alpinea poletio je u zrak, Alonso je prešao stotinjak metara s prednjim kotačima u zraku, a onda snažno udario u barijeru. 

Činilo se kao da je to kraj trke za njega, no uspio se dogurati do boksa i potom sjajnom vožnjom izboriti sedmo mjesto. Dogodine će Alonso i Stroll biti momčadske kolege u Aston Martinu. Španjolac će zamijeniti četverostrukog šampiona Sebastiana Vettela koji napušta Formulu 1.

Alonso and Stroll come together#USGP #F1 pic.twitter.com/H8Wbs0GaXL

— Formula 1 (@F1) October 23, 2022

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)