Među prave evergreene u kategoriji slastica zasigurno spadaju princess krafne. Za pripremu će vam trebati nešto više vremena, no trud će vam se svakako isplatiti, piše Coolinarika.
Sastojci:
Za tijesto:
2,5 dcl vode
125 g margarina
150 g brašna
1 žlica šećera
prstohvat soli
4 jaja
Za kremu:
½ l mlijeka
250 g šećera
2 žumanjka
4 žlice gustina
Priprema:
U lonac na srednju stavite kuhati vodu, margarin, šećer i sol. Kad provrije ubacite brašno i neprestano miješajte dok ne dobijete jednoličnu masa, pa maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
Umutite jaja pa sipajte postepeno u mlaku smjesu koju ste prethodno skuhati i neprekidno mutite mikserom.
Kad se masa ujednači pomoću šprica stavljati krafne na podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Ne smiju biti preblizu jer će narasti.
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva krafne peći 20-ak minuta pa smanjiti na 180 i peći još po potrebi 15-20 minuta
Za vrijeme pečenja pećnica se ne smije otvarati.
Za kremu – u malo hladnog mlijeka razmutite žumanjke i gustin, a ostalo mlijeko šećer i vanilin šećer stavite da se kuha. Kad prokuha, smanjite vatru, ubacite razmućenu smjesu s gustinom i miješajte da se zgusne.
U ohlađenu kremu umiješati razmućeni margarin i sve dobro umutiti.
Ohlađene krofne rasjeći na pola, pa špricom stavite kremu i po želji šlag, pa poklopite gornjim dijelom krafne.
Možete posuti šećerom u prahu ili preliti rastopljenom čokoladom.
Komentari (2)
Hi everyone!