Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
4:30 pm

SEGET DONJI: 24. savjetovanje uzgajivača ovaca i koza i 23. izložba sireva

Piše N.M.

U hotelu Medana u Segetu Donjem, 24. listopada u 10 sati otvorit će se 24. savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i 23. izložbe hrvatskih ovčjih i kozjih sireva. 

Savjetovanje organizira Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) u suradnji s Hrvatskim savezom uzgajivača ovaca i koza (HSUOK), a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i supokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon uvodnih izlaganja bit će upriličena i svečana dodjela nagrada te proglašenje šampiona izložbe hrvatskih ovčjih i kozjih sireva uz degustaciju.

U dvodnevnom programu kroz petnaestak predavanja eminentnih znanstvenika i stručnjaka, okupljeni će poljoprivredni proizvođači dobiti najnovije informacije i saznanja iz najvažnijih područja ovčarstva i kozarstva – hranidbe, selekcije, preventive i zdravstvene zaštite ali i zakonske legislative, agrarne politike te ruralnog razvoja.

Na panel raspravi ‘Perspektiva ovčarske i kozarske proizvodnje u RH’ predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredi i hranu, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,  Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, te Hrvatskog savez uzgajivača ovaca i koza pokušat će odgovoriti na pitanje što naš čeka u budućnosti, razmijeniti mišljenja, ideje i vizije te dati konkretne prijedloge i ideje za unaprjeđenje ovog sektora.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)