Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:24 pm

BOKS Zadranka Sara Beram postigla najveći uspjeh u karijeri

Piše A. A.

Sara Beram (27), članica Boksačkog kluba Petar Zrinski iz Zagreba, osigurala je odličje na Europskom prvenstvu u Budvi u kategoriji do 63 kg!

U četvrtfinalu EP-a uvjerljivo je, jednoglasnom odlukom 5:0 pobijedila Nizozemku Chelsey Heijnen i plasirala se u polufinale. Prije toga u osmini finala izdominirala je i protiv Finkinje Naiimo Bulhan.

Beram je protiv jake, borbene Chelsey Heijnen apsolutno dominirala u sve tri runde, nametnula je svoj stil borbe i s poludistance neumoljivo i precizno pogađala Nizozemku te u prve dvije runde stekla kod svih pet sudaca nedostižnu prednost 20-18! Taktički je potpuno iskontrolirala meč, odlično se kretala i čestim promjenama pravaca i garda zbunjivala čvrstu Nizozemku.

Rođenoj Zadranki, koja je u Zagrebu diplomirala na Kineziološkom fakultetu, to je najveći uspjeh u karijeri – medalja na Europskom prvenstvu!

Sara Beram je još 2017. godine osvojila brončanu medalju na Prvenstvu Europske unije, ima i odličje sa Svjetskog kupa nacija, osvajala je velike turnire kao što su Beogradski pobjednik na kojem je trijumfirala prošle i ove godine, a ove 2022. godine osvojila je i Ostrom kup u Mađarskoj. No odličje na Europskom prvenstvu njen je i jedan od najvećih uspjeha hrvatskog ženskog boksa uopće, 

Ove 2022. godine hrvatske boksačice postigle su uspjehe za sva vremena – Sarina medalja iz Budve je već osma ovogodišnja s europskih prvenstava!

Naše mlade boksačice postigle su najbolje rezultate u povijesti hrvatskog ženskog boksa. Uz dva naslova europskih prvakinja osvojile su dosad još šest odličja na europskim prvenstvima (Nikolina Ćaćić srebro na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, Mariela Šteko zlato, Nika Lopac i Lana Paljušić bronce na Europskom juniorskom prvenstvu, a Lorena Horvat zlato, te Valeria Šteko i Agata Štajcer bronce na Europskom kadetskom prvenstvu, a sada je Sara Beram u najjačoj konkurenciji među najboljim europskim seniorkama). 

Ukupno je to dvanaesta velika medalja za hrvatski boks ove godine. Uz uspjehe boksačica, naši sjajni boksači dodali su još četiri: Gabrijel Veočić je europski prvak U-22, Luka Plantić osvojio je broncu na seniorskom EP-u u Armeniji, Noa Ježek na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, a Luka Pratljačić broncu na Svjetskom studentskom prvenstvu u Turskoj.

Dosad su medalje na europskim prvenstvima za žene prije osam i više godina osvajale Anamarija Maršić, Danijela Vernić, te Nikolina Orlović još 2008. godine.

Ovo je i prva godina da je Hrvatska osvojila medalje i na muškom i ženskom seniorskom Europskom prvenstvu – Luka Plantić u Erevanu i Sara Beram u Budvi!

Povijesni uspjeh s tri europske medalje postignut je i za Boksački klub Petar Zrinski iz Zagreba – uz Sarino odličje s EP-a, članice kluba su i europska juniorska prvakinja Mariela Šteko te mlađa sestra Valeria Šteko koja je osvojila broncu na Europskom kadetskom prvenstvu!

U petak, 21. listopada, Sara će se za finale boriti protiv prve favoritkinje, svjetske prvakinje Irkinje Sare Amy Broadhurst koja je u četvrtfinalu prekidom u drugoj rundi, nakon tri brojanja, suvereno pobijedila Milenu Matović iz Srbije. Na Svjetskom prvenstvu u svibnju ove godine u Turskoj ispala je upravo od Broadhurst. U Budvi ima pravu priliku za revanš, u polufinalu u koji ulazi ponosno kao osvajačica odličja na Europskom prvenstvu. 

Uspjeh je to i njenoga trenera Pere Tadića koji ju je spremio za europsko odličje kao i za BK Petar Zrinski.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)