Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:49 pm

FOTO Više od pet tisuća posjetitelja na Bavarinu, nedjeljni objed priredili Doris Pinčić i Ivan Pažanin

Piše A. A.

Sjajnom atmosferom u kreativnoj četvrti Lazareti završio je prvi dubrovački street food festival Bavarin. Organizirala ga je Turistička zajednica grada Dubrovnika kao dio programa devetog izdanja Good Food festivala. 

‘Razloga za slavlje ovih je dana u Dubrovniku bilo i više nego mnogo, od vrhunske ugostiteljske ponude, zanimljivih radionica i predavača, pa sve do lude zabave uz taktove Psihomodo Popa, Vinka Ćemeraša, Gine Damjanović i TBF-a. Na Bavarinu se u posljednja četiri dana okupilo više od pet tisuća posjetitelja koji su degustirali više od 30 delicija i pojeli više od deset tisuća porcija s potpisom najvećih majstora hrvatskog street fooda. Kao da to nije bilo dovoljno, uživalo se u natjecanju o pa(n)dišpanju, likovnoj radionici Anamarije Asanović, nedjeljnom objedu Doris Pinčić i Ivana Pažanina, a sve to uz neizostavan humanitarni karakter jer ponosni partner Bavarina je i Zaklada Marina Čilića’, ističu iz organizacije.

Na prvom dubrovačkom street food festivalu Bavarin održano je i prvo prvenstvo u pripremi pandišpanja. S bogatom nagradom kući je odšetala Boženka Brbora!

‘Nema tajne. Koliko jaja, toliko cukara. I brašna! Soli nema’ ponosno je zaključila pobjednica koja je kući odšetala s trenutno poželjnim modnim dodatkom – Bavarin bursom za u spenzu. 

‘Tradicija na moderan način bila je nit vodilja ovog sada već mnogima omiljenog festivala u kojem su uživala i omiljena lica s malih ekrana. Doris Pinčić i Ivan Pažanin, nekadašnje kolege iz poznatog kulinarskog showa, nisu krili oduševljenje viđenim u Lazaretima, baš kao i okusima i mirisima koje su tamo zatekli! 

Dubrovački Oli’s i njegovi sendviči svijeta, restaurant Mare i njegov chef Robert Predrag Žmire oduševili su janjećim raguom, Foodra iza koje stoje MasterChefovci Gorana Milaković i Ivan Temšić kokom u korpiću i još šporkijim makarulima, kuća delicija Bocuni & Boccuni Deboto Jaffom s potpisom omiljene splitske pastry chefice Teom Mamut, zadarski Picnic Mingle&Fun s ponudom burgera i junećih obraza, baš kao i zagrebačka senzacija – Beg’s Plant Based Street Food dubrovačku su publiku doslovno ostavili bez teksta’, dodaju iz organizacije. 

Priređen je i bogat glazbeni program.

‘Prvi Bavarin otvoren je spektakularnim nastupom Psihomodo Popa, a uslijedili su Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, zatim Gina Damjanović & The Gee Gee’s koji su svojim energičnim nastupom prodrmali sve okupljene. Zatvoren je nastupima jednog od najvećih imena domaće hip hop scene TBF-a koji su za kraj ovog divnog četverodnevnog druženja poentirali sa svima znanom uzrečicom ‘Što je život vengo fantažija?’ i hitom ‘Alles Gut’ nakon što su im se pozornici pridružili svi ugostitelji koji su ovih dana zaslužni za brojna sretna i sita lica diljem dubrovačke županije. U ovom sastavu definitivno su se pokazali kao tim koji pobjeđuje! 

Nakon položenog ispita na trogirskom Babarolu, a sada i dubrovačkom Bavarinu, vesela glazbeno-ugostiteljska karavana već je najavila da će se na jug Lijepe Naše definitivno vratiti, i to vrlo skoro’, poručuju organizatpri.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)