Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:57 am

ENDURO PERUN 2022 Utrka prvenstva Hrvatske i kvalifikacije za svjetski kup

Piše N.M.

Već 5. godinu zaredom, brdsko biciklistički klub Coast Riders iz Jesenica organizira enduro utrku na obroncima mitskog brda Perun.

Od početne utrke za zabavu, natjecanje Enduro Perun postalo je zahvaljujući svojoj posebnoj lokaciji i kvaliteti staza, te vrhunskoj organizaciji nešto više od obične utrke. Postalo je svojevrsni festival brdskog biciklizma poznat u cijeloj Hrvatskoj, a i van njenih granica.

Natjecatelji iz cijele Europe pohode ovaj sportski događaj, a uvrštenjem u kalendar Hrvatskog biciklističkog saveza 2021. godine utrka je postala i finale Enduro prvenstva Hrvatske.

Raste i sportska kvaliteta utrke pa je tako od početna 3 mjerena dijela, došla do 5 mjerenih dijelova u 2022. godini. 

2022. godina je posebna i po tome što je EWS odnosno Svjetski Enduro kup uvrstio Enduro Perun utrku u svoju ‘Qualifier’ kategoriju koja pruža mogućnost da se nastupom verificiranih natjecatelja sakupljaju i ulazni bodovi sa Svjetski Enduro kup 2023. 

Naravno, osim statusa EWS Qualifier, Enduro Perun 2022 zadržao je i HBS status finalne utrke PH za disciplinu Enduro. 

Kako je sve zahtjevniji sportski dio rezultirao težom rutom utrke sastavljenom od 5 segmenata, ove godine pripremili smo i posebnu, skraćenu Hobby utrku od 3 segmenta koja će pružiti priliku  rekreativcima da startaju sa profesionalcima, ali da svoju utrku završe dosta kraće.

Osim sportskog dijela, Enduro Perun utrka pruža i pratećim subjektima natjecatelja, te gledaocima i navijačima priliku da se opuste u podsezonskom periodu na rivijeri Dugog Rata i Omiša, te uživaju u lijepom vremenu i još ljepšim vizurama krajolika, od brda Perun pa sve do plaža, te lokalnih smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta.

Utrka Enduro Perun 2022 kao promotor sportskog, zdravog života i očuvanja okoliša snažno podržava inicijativu Općine Dugi Rat ‘Riješimo se šljake’, koja se bavi sanacijom otpada deponiranog na području bivše tvornice ferolegura.

O utrci

Datum utrke je 29. i 30. listopada

Mjesto održavanja su padine brda Perun povrh Dugog Rata i Omiša.

Start utrke  i  svečano proglašenje pobjednika  je u parku u lučici u Dugom Ratu. 

Program utrke

29. listopada (subota):

8.00 Podjela brojeva

10.00 Trening

17.00 Biciklističke igre na rivi u Dugom Ratu

30. listopada (nedjelja):

8.00 Podjela brojeva

10.00 Start utrke

14.00 Ručak

16.00 Svečano proglašenje pobjednika

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)