Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
10:55 pm

DODJELA NAGRADA Čovjek je ključ uspjeha u turizmu

Piše M.K.

Izbjeći masovnost – razvijati cjelogodišnji turizam. I na obali i na kontinentu. Privući goste željne odmora i uživanja, kojima nije problem potrošiti nekoliko eura više. Za to je potrebno poraditi na visokoj dodanoj vrijednosti. Nije dovoljno samo – sa samozadovoljstvom ustvrditi da je iza nas uspješnija turistička sezona od one pretpandemijske, piše HRT.

Jedinstven doživljaj – na umu je svakom putniku. A prvi i posljednji dojam o destinaciji – ostavit će ljudi! 

Individualni pristup gostu danas je u modi. Osjećati se treba kao da je jedini, a ne jedan od mnogih. 

‘Oni vole kad im pričate, pričate priče. To je u turizmu sad u samom vrhu, i vi s njima imate interakciju’, govori Varja Guttert, dobitnica nagrade ‘Čovjek – ključ uspjeha’ u kategoriji turistički vodič.

Dobar domaćin ugađa gostu. Današnji zna što hoće. Bira: autentičnost. I kad je riječ o okusima. 

‘Zvijezda lokala je namirnica. Kad vidite taj izraz lica na gostu da je zadovoljan, to je hrana za nas kuhare’, naglašava Saša Began, dobitnik nagrade ‘Čovjek – ključ uspjeha’ u kategoriji kuhar. 

Probuditi mu valja sva osjetila. Zlatno je to pravilo – ponavljaju turistički lisci. 

Ističe se i da je uz visoke standarde smještaja, još važnija kvaliteta usluge. Poziv je ovo, a ne posao.

‘Ja sam uvijek vezan za turizam. Vezan sam za goste. Veselim se gostu, i dok god mogu hodati to će tako ostati’, rekao je Dane Slamić, dobitnik HTZ-ove Nagrade za životno djelo. 

Ljudi čine razliku. Zato zaslužne pojedince struka i nagrađuje.

‘Bez kvalitetnih ljudi, bez kvalitetnoga kadra jednostavno nema hrvatskog turizma i nema ovako uspješnih rezultata kao što smo ih ove godine ostvarili’, istaknula je Kristina Mamić, HTZ. 

Sigurnost u zemlji u kojoj borave – i to putnici cijene.

Njemačku četveročlanu obitelj brački su vatrogasci nakon teške nesreće izvukli iz olupine. Djecu su zbrinuli u vatrogasnom domu, a poslije izlaska iz bolnice i roditelje – do opravka. 

‘Majka je dobila povjerenje i molila me pri izlasku za dvije stvari: da je djeca ne vide u tom stanju i molila me da se pobrinem za djecu, govori Nikola Martinić-Dragan, dobitnik nagrade ‘Čovjek – ključ uspjeha’ u kategoriji vatrogasac.

Gosta valja ispratiti sa smiješkom. Do tada, sve mora biti kao po špagi.   

Bez timskog rada, jasno je svima, ni nagrade se ne mogu žeti.

‘Zrno ljubavi prema poslu. Zrno dobre ekipe, dobre organizacije u konačnici plod svega toga je da gost bude zadovoljan, naglašava Sandra Stanić, dobitnica nagrade ‘Čovjek – ključ uspjeha’ u kategoriji djelatnica hotelskog domaćinstva.

Lijepa naša teži izvrsnosti! Jer to je ono što izdvaja.

A nosi i njihov potpis. Nije floskula: čovjek jest ključ uspjeha u turizmu!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)