Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:45 pm

VIDEO Navijači hrvatskog nogometnog kluba dizali desnice i skandirali ‘Za dom spremni’

Piše M.K.

Nadležno tijelo Australskog nogometnog saveza istražit će sav video materijal i fotografije s utakmice finala Australskog kupa nakon su što su razni svjetski mediji izvijestili da su neki navijači koristili Hitlerov pozdrav, odnosno dizali desnice, prenosi CNN.

Sydney United lost the Australian Cup final 2-0 after a magnificent run. Just like Croatia in 2018.

You didn't win it but you did yourselves and the fans proud! pic.twitter.com/zitQUZFzOn

— Croatian Football (@CroatiaFooty) October 1, 2022

Podsjetimo, u toj utakmici susreli su se Sydney United, klub koji su osnovali hrvatski emigranti, i Macarthur, koji je slavio 2-0, a navijači hrvatskog kluba su tijekom susreta skandirali ‘Za dom spremni’ i dizali desnice. Osam navijača zbog ponašanja je izbačeno s tribina. Također, uoči utakmice izviždana je ‘Welcome to Country’ (hrv. Dobrodošli u zemlju), odnosno ceremonijska pjesma koja se izvodi na mnogim događajima u Australiji, piše 24sata.

Sydney United 58 have arrived at CommBank Stadium and I dare say they’ll outnumber Macarthur significantly. One of Australian football’s USPs is its strong diasporic links. Don’t let anyone tell you otherwise #AustraliaCupFinal pic.twitter.com/J3yXim53D6

— George Clarke (@GLR_Clarke) October 1, 2022

Australski nogometni savez kazao je da će upozoriti Sydney United da bi se klub i individualci mogli suočiti s određenim sankcijama. Također je priopćio da surađuje policijom Novog Južnog Walesa te da će poduzeti snažnu i brzu akcije.

‘Žao nam je što se to dogodilo i pregledavamo sve dostupne snimke kako bismo dodatno analizirali incident’, stoji u priopćenju Saveza.

‘Svi uključeni trebaju biti pozvani na odgovornost, uključujući i klub’,  kazao je Craig Foster, bivši nogometaš Sydney Uniteda.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)