Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:25 pm

VELIKI USPJEH ZA BOKS Hrvatska osvojila tri odličja i ima predstavnicu u finalu Europskog juniorskog prvenstva

Piše M.K.

Hrvatska osvojila tri odličja i ima predstavnicu u finalu Europskog juniorskog prvenstva u Montesilvanu (Italija), javlja Hrvatski boksački savez.

Mariela Šteko, članica BK Petra Zrinskog, mlada Hrvatica koja živi i trenira u Münchenu kod oca Mladena Šteke, bivšeg prvaka u borilačkim sportovima, plasirala se u finale Europskog juniorskog prvenstva u Montesilvanu.

Mariela je u polufinalu kategorije do 63 kg pobijedila Španjolku Anu Rodriguez Ubis podijeljenom odlukom 3:2.

Viša i dužih ruku, Mariela brže se kretala i elegantno s distance nametnula svoj stil, taktički potpuno kontrolirala meč s distance protiv snažne Španjolke čiji su česti pokušaji naleta u klinč i blisku borbu završavali u prazno.

Mariela je ‘izluđivala’ Španjolku stalnim ‘plesanjem’ i direktima s distance, te je bodovanjem sudaca dobila sve tri runde s po 3:2 (dva suca bodovali su sve tri runde za našu boksačicu 30:27) za konačni trijumf i ulazak u finale u utorak, 4. listopada protiv moćne Turkinje Husne Esmaul Babbat.

Ovo je ove godine druga medalja za obitelj Šteko koja je od ove godine odlučila nastupati za Hrvatsku, jer je na nedavnom Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj mlađa sestra Valeria osvojila broncu.

Mariela je prije Španjolke u polufinalu, uvjerljivo pobijedila Cipranku u četvrtfinalu i treća pobjeda na EP-u donosi joj zlato.

Naše boksačice su osvojile tri medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu – uz Marielu Šteko koja se bori za zlato, Nika Lopac i Lana Paljušić osvojile su bronce.

Novi je to veliki uspjeh hrvatskog ženskog boksa – uz tri medalje na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj i srebro Nikoline Ćaćić na EP-u U-22 u Poreču – ukupno sedam velikih medalja za naše mlade boksačice u 2022. godini.

Lana Paljušić, članica BK Kutine, koja također trenira kod Mladena Šteke u Münchenu, u kategoriji do 54 kg osvojila je broncu.

U polufinalnom meču boksala je protiv Irkinje Niamh Keogh i izgubila jednoglasnom odlukom sudaca u sve tri runde.

Lana protiv brze i energične Irkinje nije uspjela iskoristiti prednost u visini i dužini ruku, eksplozivna Keogh pronalazila je nepogrešivo put za čiste pogotke i zasluženo je dobila tri runde, a Lana zasluženo nosi svoju prvu europsku medalju.

Ovo je druga medalja za BK Kutinu ove godine, jer nedavno je broncu na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj osvojila Agata Štajcer.

Čvrsta Senjanka Nika Lopac u teškoj kategoriji do 80 kg osvojila je također brončanu medalju.

Prošle godine Nika je bila brončana i na Europskom juniorskom prvenstvu u Tbilisiju u Gruziji i ovo je njena druga velika medalja na europskoj sceni.

Čestitke za Niku i trenera Veselina Lakičevića iz BK Senj za dvije europske medalje koje su osvojili za Hrvatsku.

Nika Lopac u polufinalu teške kategorije izgubila je prekidom u drugoj rundi meč od kvalitetne i iskusnije Poljakinje Kornelije Amelije Kostrzewe.

Nika je beskompromisno i bez straha otpočetka krenula u otvorene razmjene s jakom Poljakinjom, prva runda otišla je na stranu suparnice, a kad je Nika još jače krenula u drugoj rundi presjeklo ju je prvo, ubrzo i drugo brojanje i sudac je označio kraj meča.

Od šest predstavnica na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu (još sestre Gabriela i Dorotea Vencl iz Davida Koprivnice, te Senjanka Nikolina Krmpotić u superteškoj kategoriji), naše boksačice vraćaju se s tri medalje.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)