Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:05 pm

LUTRIJA NA ULICAMA SINGAPURA Perezu druga pobjeda sezone, Verstappen tek sedmi

S više od sat vremena zakašnjenja startala je Velika nagrada Singapura. Kiša je natopila stazu i uzrokovala prilično problema tijekom cijele trke koja je završila istekom vremenskog ograničenja od dva sata tako da se odvozilo dva kruga manje od 61 planiranih. 

Do cilja je šest bolida ispalo iz trke, Lewis Hamilton zabio se u zid, ali se ipak uspio dogurati do devetog mjesta i dva boda. Još jedno razočarenje za sedmerostrukog svjetskog prvaka koji je u Singapuru startao s trećeg mjesta. Još gore je prošao njegov momčadski kolega George Russell koji je startao iz boksa, a na koncu završio posljednji. Loš je Singapur bio za Mercedes, ali i za Alpine koji je ostao bez oba bolida zbog kvara motora. Manja šteta za Estebana Ocona koji se mučio na začelju, no Fernando Alonso držao se vrlo solidno na šestom mjestu. 

Zato je slavio McLaren koji je nakon duže vremena imao oba bolida u bodovima. Lando Norris na četvrtom i Daniel Ricciardo na petom mjestu donijeli su svojoj momčadi 22 boda pa je tako McLaren za pet bodova preskočio Alpine u poretku konstruktora. Pomak je ostvario i Aston Martin. Lance Stroll dohvatio je šesto, a Sebastian Vettel osmo mjesto. U posljednjim metrima trke pretekao ga je Max Verstappen, koji je startao s osmog mjesta, no kasnije je pao u poretku nakon što je uništio gume i izletio sa staze pri pokušaju da u zavoju broj sedam pretekne Norrisa. Nije neka tragedija, jer Verstappen još uvijek ima više od 100 bodova prednosti, a do kraja sezone preostalo je tek pet trka. 

Velika nagrada Singapura pripala je drugom vozaču Red Bulla Sergiu Perezu. Na startu se s drugog mjesta probio na prvo pored Ferrarija Charlesa Leclerca, koji se u nastavku trke trudio vratiti izgubljeno, ali bez uspjeha. Pred kraj je imao brži bolid i činilo se da će Perez na koncu ipak posustati. Meksikanac je dva kruga zaredom prekasno kočio i prilično oštetio gume, no nakon velike neizvjesnosti, kriza je prevladana i Leclerc je konačno počeo zaostajati. U cilj je ušao sa 7,5 sekundi zaostatka za Perezom. Treći je bio Ferrari Carlosa Sainza koji nije mogao parirati tempu vodećih bolida. 

Preostaje vidjeti hoće li Perezu ovih 7,5 sekundi biti dovoljno za zadržati prvo mjesto jer je nakon utrke najavljena istraga kršenja pravila u vožnji iza sigurnosnog automobila koji je dva puta izlazio na stazu. Pravila propisuju da vodeći bolid ne smije biti iza automobila više od 10 dužina, a Perez je pravilo, čini se, potpuno nesvjesno prekršio zaostavši nešto više.   

Za tjedan dana vozi se Velika nagrada Japana u Suzuki. Verstappen s 341 boda već ima novi naslov u džepu, za drugo mjesto bore se Leclerc s 237 bodova i Perez koji ima samo dva boda manje. Russell je četvrti s 203 boda, Sainz peti s bodom manje. Hamilton je tek šesti sa 170 bodova.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)