Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
3:42 pm

NEVJEROJATAN USPJEH SOLINSKIH SPORTAŠA ‘Oni su naše najveće bogatstvo. Grad Solin uvijek će im financijski pomagati’

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević u prostorijama Gradske uprave priredio je prijem za solinske sportaše koji su u posljednje vrijeme ostvarili iznimne uspjehe. Priznanja i nagrade uručio je Dini Levačić, Zdravku Jadrijevu, Filipu Mihaljeviću i Luki Plantiću, kao i njihovim trenerima.

‘Grad Solin će uspješnim sportašima uvijek pomagati’

‘Primajući sportaše rekao sam da je to već postalo tradicionalno. Svi ovi sportaši koji su danas s nama postigli su doista vrhunske rezultate u zadnjih mjesec i pol, dva. Zadovoljstvo mi je kao gradonačelniku što sve češće imam priliku ugostiti uspješne sportaše, kulturnjake, znanstvenike, studente, mlade ljude. To je zapravo najveće bogatstvo grada.

Danas smo imali priliku vidjeti vrhunsku sportašicu i tri vrhunska sportaša. Svatko od njih u svom sportu postiže iznimne rezultate, rekao bih čak i pothvate. Zajednički su im naporan rad, odricanje, trud i ljubav prema onome čime se bave’, istaknuo je Ninčević.

Ovim prijemom, kazao je, Grad Solin i on kao gradonačelnik žele na simboličan način zahvaliti im, čestitati i odati priznanje. 

‘Novčane nagrade koje im dodjeljujemo nedovoljne su, ali su ipak znak da Grad Solin vodi računa u o njima. Svjestan sam da im je teško – ne radi se ni o nogometu ni o tenisu, već o sportovima u kojima nema novca. Mi ćemo im, stoga, uvijek biti na dispoziciji, prije svega za materijalne potrebe koje su im nužne da bi zadržali nivo rezultata koje sada postižu’, napomenuo je gradonačelnik. 

Čestitao im je svima na postignutim rezultatima.

‘Putokaz su svim mladim ljudima i primjer da se isplati žrtvovati jer satisfakcija dolazi u rezultatu – njima je to najvažnije’, zaključio je. 

Dina Levačić isplivala Sjeverni kanal

Uspješna plivačica Dina Levačić krajem kolovoza isplivala je Sjeverni kanal – svoj šesti od sedam svjetskih maratona. 

‘Bilo je izazovno, ali sam se dobro pripremila kroz godinu, stoga nije bilo predramatično kako je moglo biti. Temperatura je bila oko 14-15 stupnjeva, dosta valovito, sve što je bilo za očekivati od Sjevernog kanala. 

Preostao mi je još Cookov prolaz na Novom Zelandu za koji još nemam nikakvu potvrdu termina. Nadam se da će biti početkom iduće godine kada je ondje ljeto, no sve je još to u zraku’, ispričala je Levačić. 

Boksač Luka Plantić stigao do najveće pobjede u karijeri

Hrvatski olimpijac i boksački reprezentativac te bivši juniorski prvak Europe i osvajač brončane medalje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu ostvario je pred svojim navijačima u Solinu početkom rujna najveću pobjedu u karijeri – knockdownom u četvrtoj rundi protiv 50. boksača svijeta Južnoafrikanca Ryna Liebenberga.

‘Liebenberg je imao zavidnu profesionalnu karijeru, procijenili smo da bi nam mogao biti dobar protivnik i da bi nas eventualna pobjeda mogao dobro rangirati, što se i dogodilo. Sve je završilo onako kako smo zamislili’, istaknuo je Tomislav Bašić, trener Luke Plantića. 

Kazao je i da su nakon tog meča uzeli malu pauzu, ali su se sada vratili u dvoranu kako bi se spremili za meč koji bi trebali imati u prosincu u Hrvatskoj ili Njemačkoj, što će saznati sljedeći tjedan kada očekuju detaljnije informacije. 

Filip Mihaljević postao europski prvak u bacanju kugle

Atletičar koji je osvojio naslov europskog prvaka u bacanju kugle na Europskom prvenstvu u atletici održanom u Münchenu sredinom kolovoza, nakon što su se slegli dojmovi, osvijestio je veličinu svojega uspjeha. 

‘Pripremali smo se i bili smo u svojoj zoni, što se kaže, radili smo za pobjedu i očekivali smo je. Stvarno sam presretan’, priznao je Mihaljević.

Otkrio je i kako su njegove pripreme ‘spartanske’. 

‘Vodim spartanski način života – nemam vremena za društvene aktivnosti, potpuno sam posvećen sportu. Moja se obitelj također žrtvuje i podržava me u cijelom tom procesu. Treninzi traju po četiri, pet sati, ali su mi dani sasvim predodređeni njima. Naime, ustajem u 7 sati, doručak je u 7.30, prvi trening u 10, slijede ručak, odmor, poslijepodne drugi trening pa neka vrsta terapije, ovisno u danu, večera i odmor za sutrašnji dan’, iznio je.

Nakon odmora počinju pripreme za novu sezonu. 

‘Dogodine nas očekuje Europsko prvenstvo u dvorani u Istanbulu i u kolovozu Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. Počinje i kvalifikacijski period za Olimpijske igre u Parizu – nadam se da ćemo, ako Bog da zdravlja, i to ostvariti’,  kazao je. 

Zdravko Jadrijev postigao novi hrvatski rekord u trčanju na 24 sata

Među nagrađenima je i ultramaratonac koji je prije desetak dana na Europskom prvenstvu u Veroni postigao novi hrvatski rekord u trčanju na 24 sata – 255,478 kilometara.

‘Lagao bih kad bih rekao da nije bilo naporno. U početku je padala kiša, smirila se nakon otprilike dva sata. Temperatura je potom bila ugodna za trčanje, kasnije je čak bilo i sunca pa je postalo vruće – hladili smo se šmrkovima s vodom. Kad je pak pala noć, nakon 15-ak sati trke, bilo je već malo hladno. Osjetio sam da bih mogao postići rekordni rezultat, stoga je bulo potrebno do kraja pametno otrčati da se ne ozlijedim ili dođem u neku krizu. Ni u jednom se trenutku nisam osjećao loše, kontrolirao sam utrku i priveo je kraju’, prisjetio se Jadrijev. 

Ispričao je i o čemu razmišlja tijekom utrke, odnosno kako zadržava motivaciju. 

‘Gledam druge trkače i trkačice, mislim o obitelji, u par sam navrata molio Boga, svašta mi je došlo na pamet – samo da odagnam misli sa same utrke. Istovremeno trebam biti koncentriran da ne propustim u zadano vrijeme uzeti, primjerice, energetski gel, elektrolite…’

Jadrijev je još u fazi oporavka. Jutros je odradio prvi kraći trening trčanja, a ostalo se sve svelo na šetnje i bicikliranje. 

‘Planiram u studenom odraditi još jednu ultramaratonsku utrku, a onda ću napraviti pauzu za ovu sezonu. Krajem tog mjeseca počinjem s novim pripremama’, najavio je. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)