Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:05 am

ŠAH: Carlsen bez borbe predao Niemannu

Na internetskoj stranici chess.24.com je trenutno u tijeku Julius Baer Generation Cup, u kojem se 16 ponajboljih igrači svijeta preko interneta natječe u ubrzanom šahu. Tempo igre je 15 minuta  za cijelu partiju uz dodatak od 10 sekundi po svakom odigranom potezu. Nakon dva dana igre i osam odigranih kola, trenutno je u vodstvu Vijetnamac  Quang Liem Le sa 17 bodova, a najbolji hrvatski šahisti Ivan Šarić je trenutno na 12. mjestu s 9 bodova.

Najviše pažnje je pak privukao sudar Magnusa Carlsena i Hansa Niemanna. Dva tjedna ranije je Niemann pobijedio Magnusa na Sinquefield kupu, nakon čega je svjetski prvak šokirao šahovsku javnost napustivši turnir. Jučer je bez borbe predao partiju mladom Amerikancu, što je dodatno potvrdilo tezu da je Carlsen napustio turnir jer smatra da je Niemann varao i koristio pomoć računala.

Carlsen ipak službeno ništa nije rekao jer još uvijek ne zna na koji je način Niemann varao. Velika većina šahovskih stručnjaka i velemajstora smatra da je Niemann varao, no nitko ne zna kako i sada šahovska javnost iščekuje da li će što otkriti Carlsenov tim koji zasigurno istražuje mladog 19-godišnjeg Niemanna, koji je već priznao da je prije varao na internetu, no čvrsto poriče varanje u klasičnom šahu.

U moru teorija kako je Niemann varao, na Redditu se netko našalio i objavio kako je mladi Amerikanac varao pomoću vibrirajućih analnih kuglica koje je imao u rektumu. Iako se radilo o šali, ta objava je postala viralna i mnogi mediji su prenijeli ozbiljno vijest da je Niemann optužen za varanje pomoću vibrirajućih analnih kuglica.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)