Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
12:28 pm

KLM uvodi cjelogodišnju liniju za Split!

Piše P. I.

KLM Royal Dutch Airlines u predstojećem će zimskom redu letenja nastaviti prometovati između Amsterdama i Splita! Naime, kompanija je od početka globalne pandemije prometovala prema Splitu isključivo u vrijeme oko Božića i Nove godine (6-12 rotacija godišnje), no avioprijevoznik je sada najavio redovne letove između dva spomenuta grada od početka do kraja zimskog reda letenja (kraj listopada – kraj ožujka), javlja Croatian Aviation.

KLM u ljetnom redu letenja prometuje i do 3 puta dnevno između dva grada, što i ne čudi kada u špici ljetne turističke sezone postoji iznimno velika potražnja prema drugom po veličini hrvatskom gradu. 

Kompanija je izrazito zadovoljna rezultatima postignutim na hrvatskom tržištu, nekoliko zimskih letova proteklih godina bilježili su odličnu popunjenost, pa će avioprijevoznik ove zime svoju liniju iz sezonske pretvoriti u cjelogodišnju. Važna je ovo vijest za splitsku zračnu luku koja u zimskom redu letenja ima svega nekoliko avioprijevoznika i manji broj međunarodnih linija, čime će se putnicima prema i iz Splita omogućiti značajno veća mogućnost putovanja i konektiranost preko Amsterdama prema brojnim drugim destinacijama u Europi i svijetu.

Osim lokalnih putnika iz Splita, linija je važna i za zimski turizam u gradu i okolici, kao i za poslovne ljude koji putuju prema i iz Splita kroz cijelu godinu. 

Zimske letove između Splita i Amsterdama obavljat će tvrtka – kćerka KLM-a, KLM Cityhopper, a na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa E295 kapaciteta 132 putnika. Za očekivati je da će avioprijevoznik po potrebi prilagođavati tip zrakoplova na liniji sukladno potražnji, pa su u Splitu ove zime mogući i manji Embraeri tipa E90 i E70.

Redovni letovi između dva grada odvijat će se, u razdoblju od kraja listopada do kraja ožujka sljedeće godine čak sedam puta tjedno, odnosno svakodnevno, čime će se putnicima omogućiti potpuna fleksibilnost u planiranju putovanja. 

Ovo je drugo odredište KLM-a u Hrvatskoj prema kojem će nizozemski avioprijevoznik prometovati i u zimskom redu letenja. Uz Split, KLM zimi prometuje prema Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, dva puta dnevno i u zimskom i u ljetnom redu letenja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)