Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:44 pm

Jerko Marinić Kragić: Djeco, krenite mojim stopama, postanite jadranaši

Piše N.M.

Veliki uspjeh hrvatskih vaterpolista, njihov pohod na zlato na Europskom prvenstvu u Splitu i dalje je jedna od top sportskih tema u Splitu, a i šire.

Junaci iz bazena nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a pokazuje se to i na prilivu djece u ovaj sport. 

Jedan od junaka reprezentacije, zlatni jadranaš Jerko Marinić Kragić, poziva mališane da krenu njegovim stopama.

– Predivno je bilo u Spaladiumu, na putu do zlata. Događaj je to kojega ću pamtiti cijeli život. Pokazali smo da je vaterpolo zanimljiv sport. Bio sam baš u Osnovnoj školi Žnjan s kolegom iz kluba Ivanom Domagojem Zovićem te trenerom vratara Rencom Posinkovićem, pričali smo s djecom i mnoge zanima početi trenirati vaterpolo. Ovo je sport koji razvija fizičke sposobnosti, ali i timski rad i prijateljstva i pozivam sve da dođu u moj Jadran, da postanu dio jadranaške obitelji – kazao je Marinić Kragić.

– Veliki je interes nakon ovog spektakla, a mi u Vaterpolskom klubu Jadran smo spremni zasukati rukave i početi stvarati nove reprezentativce – kazao nam je Boris Popović, jedan od voditelja Jadranove škole vaterpola.

Klub sa Zvončaca ima u redovima europskih prvaka čak trojicu svojih bisera, Jerka Marinića-Kragića, Luku Bukića i Rina Burića, dok prošle sezone kapicu Jadrana nosio i Konstantin Harkov. Jadranaši su dali ogroman obol i ženskoj reprezentaciji, a priča o četiri sestre Butić, igračice Jadrana i reprezentacije, obišla je svijet.

– Na zadnjem okupljanju reprezentativne selekcije, igrača rođenih 2008., 2009. i 2010. tijekom Europskog prvenstva imali smo najviše igrača, ukupno 21. Jadranova škola zadnjih godina prednjači u gradu, u nas treniraju i dječaci i djevojčice. Seniori i seniorke prošle su godine osvojili Kup Hrvatske, a imamo velika očekivanja i od ove sezone – rekao je Popović.

Iz redova Jadrana dolazi izbornik U19 reprezentacije Mile Smodlaka, Renco Posinković trener je vratara zlatne A reprezentacije, Andro Franičević i Marin Kliškinić pomoćnici su u U18 i U19 reprezentacijama. Aljoša Kunac izbornik je ženske reprezentacije, Alen Brakus voditelj kampa za cure rođene 2008., 2009. i 2010. godine, Boris Popović voditelj kampa za 2010. godište dječaka, a Marko Vlaić i Jure Srhoj treneri su u kampu za 2010. godište.

Uz takav moćni trenerski kadar u zadnjih pet godina Jadran je osvojio 21 medalju u Prvenstvu i Kupu Hrvatske s mlađim kategorijama, a od 2019. osam medalja za kadetkinje i juniorke.

Sve su to preporuke da i vaše dijete dođe u Jadrana, a dodatne informacije mogu se dobiti na brojevima mobitela 098/652-590 (Ana Bilonić), 098/937-450 (Boris Popović) te 098/939-6557 (Alen Brakus).

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)