Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
9:30 pm

FOTOGALERIJA Dodjelom nagrada ‘Dijana Klarić’ završio Croatian Travel Festival

Piše M.K.

U Šibeniku je dodjelom nagrada ‘Dijana Klarić’ završilo jedanaesto izdanje Croatian Travel Festivala.

Jedina nagrada koja se u Hrvatskoj već devetu godinu dodjeljuje putnicima i putopiscima pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su život i djelo bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja.

Nagrada koja se dodjeljuje u pet kategorija, ove je godine u čak dvije kategorije, za ‘Projekt godine’ i ‘Putnika godine’ dodijeljena Slavenu Škrobotu.

Slaven je ove nagrade osvojio zbog uspješne realizacije svog projekta ‘Slavenovih 1000 kilometara u kolicima za osmijehe na licima’, koji osim što predstavlja izniman poduhvat jednog putnika/biciklista, posebno uzevši u obzir činjenicu da je Slaven osoba s invaliditetom, ima i važnu humanitarnu notu. Uspjelo mu je jednim projektom pomaknuti vlastite granice i ostvariti hvalevrijedan cilj, prikupiti sredstva kako bi nabavio bicikle za četiri osobe s invaliditetom.

Uz njega su u kategoriji ‘Projekta godine’ finalisti bili Krunoslav Gajšek s projektom ‘Sahara’ te Irena Matas sa zagrebačkim projektom ‘Šetnja s Kolumbinama’.

U finalu kategorije za ‘Putnika godine’ uz Slavena su pak bili Kristijan Iličić i Nikola Horvat.

Nagradu za najbolju putopisnu fotografiju osvojio je Mate Gulin, autor fotografije pod nazivom ‘Središte Života, Čad’, a brojnu publiku su oduševile i fotografije finalista Kristijana Iličića pod nazivom ‘Talibanski vojnik, Afghanistan’, te Ana Marije Marinov koja je u finale ušla s fotografijom pod nazivom ‘Saditeljice stabala, Island’.

Najboljim putopisnim filmom proglašen je film pod nazivom ‘Put su ljudi’, Tomislava Krnića, a uz njega su u finalu bili Hrvoje Rupčić i Ivana Kujundžić Rupčić s filmom ‘Kroz vrele pustinje Irana’ te Toma Zidić s ‘Lutajućim oceanom’.

Dobitnica nagrade za ‘Najbolji putopis’ je Martina Divić za ‘Ne postoji sutra u Atru’, a uz nju su u finalu bili Vesna Ploh s putopisom ‘IndiJA’ te Goran Šafranek s knjigom ‘Iz dnevnika istraživača’.

Putopjesnikinja Maja Klarić, sestra pokojne Dijane te Nikola Baraka iz Hrvatskog kluba putnika, organizator Croatian Travel Festivala, zahvalili su se svim finalistima, ali i svim ostalim putnicima koji se iz godine u godinu u sve većem broju prijavljuju za ovu nagradu.

‘Vjerujemo da smo pokretanjem ove nagrade mnoge motivirali da maštaju o otkrivanju uvijek novih destinacija i obogaćuju svoj život upoznavanjem novih kultura i ljudi’, istaknuli su.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)