Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
4:34 pm

Na Hrvatskom festivalu hodanja više od tisuću sudionika, Nijemica Manuela prva ga prehodala

Piše A. A.

Ovog vikenda u Lici je održana masovna sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski festival hodanja koja je ove godine okupila čak 1078 sudionika iz Hrvatske i 16 inozemnih zemalja.

‘Festival je počeo u subotu u Otočcu te je završio danas u Gospiću. Oba su dana gradovi bili ispunjeni hodačima svih dobnih skupina, koje veže ljubav prema zdravom životu i boravku u prirodi – od onih najmlađih koji su se odvažili prehodati kraće rute do starijih građana koji hodanjem održavaju vitalnost i uživaju u druženju.

U gradovima domaćinima Gospiću i Otočcu sudionici su još jednom hodali stazama imena Tesla i Gacka, a ono što je krasilo ovogodišnji festival svakako je najveća posjećenost inozemnih građana do sada, jer stigli su iz cijele Europe. Rezultat je to primanja festivala u međunarodnu organizaciju IML zbog čega su se skupljali bodovi za medalje i značke IML-a.

Razni jezici mogli su se čuti na svakom koraku, a nekima nije bilo teško niti potegnuti automobilom iz Norveške kako bi bili dio Hrvatskog festivala hodanja i ovdje prikupili bodove’, ističu organizatori.

Prva na cilj pristigla je Njemica Manuela kojoj će ovogodišnji festival ostati u posebno lijepom sjećanju.

‘Sa svih strana čuli su se komentari oduševljenja ljepotama Like i dobrom organizacijom, a svaka od šetnji završavala je ručkom, pićem i svirkom uživo.

I ove godine lokalni OPG-ovi ponudili su sudionicima svoje proizvode, a smještajni kapaciteti Like isto su tako popunjeni što je pokazatelj važnosti ovakve vrste događanja za cijelu zajednicu’, kažu iz organizacije.

Festival, koji se održava u organizaciji Hrvatskog saveza hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travela, pokazao je kako interes iz godine u godinu nastavlja rasti, naročito sa sve većim priljevom stranih hodača, ponajprije članova IML-a. Njih se iduće godine očekuje u daleko većem broju. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)