Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
3:41 pm

VELA LUKA OUTDOORS Idući vikend bogat program na Korčuli

Piše P. I.

Jedan od najznačajnijih sportskih događanja na otoku Korčuli ‘Vela Luka Outdoors’ održava se i ove godine od 9. do 11. rujna u Veloj Luci. Organizatori su TTK Strka i BK Timun Split, a suorganizatori TZO Vela Luka, Općina Vela Luka i HGSS. Vela Luka se tijekom proteklih godina pokazala kao savršena destinacija za razvoj aktivnog turizma, a ove godine organizatori su pripremili poseban program.

U petak 9. rujna u organizaciji Udruge maslinara Vela Luka održat će se tradicionalna ‘Fešta od uja’ od 20.00 sati na kojoj će svi posjetitelji moći uživati u degustaciji višestruko nagrađivanog Korčulanskog maslinovog ulja, uz domaće specijalitete, slatke i slane, te neizostavnu lumbliju i domaću glazbu.

U subotu 10. rujna u jutarnjim satima u centru mjesta svi prisutni mogu se okušati  skakutanju po slacklinu i penjanju po penjačkoj stijeni. Subota popodne rezervirana je za sportsko-zabavni spektakl.

Popodnevni program započinje od 15.00 sati kada će se u centru mjesta održati premijerno predstavljanje Biciklopedije naziva: ‘O BICIKLETO-pohvalnica biciklu’. Radi se o zabavnoj knjizi koju je osmislila i uredila Mirjana Žuvela, ilustrirala Hana Kalebić, a grafički dizajnirao Saša Prižmić.

U 16.00 u centru mjesta oni najmlađi okušat će se u dječjim utrkama. U 16.30 kreće MTB utrka (28 km) iz centra mjesta, dok Vela strka, tj. start Velikog (25 km) i Malog traila (10 km) kreće  u 17.00 sati iz Vele spile, jednog od najvažnijih europskih arheoloških nalazišta.

Ove godine trail staze su dobrim dijelom promijenjene, a i pješačke i biciklističke staze prolaze kroz stoljetne maslinike, plaže, vinograde, borove šume, pored nepreglednih meja, vrtujaka i kamenih kućica. Nakon utrka slijedi dodjela nagrada, večera i luda zabava za koju je ove godine zadužen DJ Škiljo. Uz bogate startne pakete, finišerske medalje i poklone za pobjednike, novina je da će i oni najbrži dobiti vrijedne novčane nagrade.

Dan nakon utrke, u nedjelju slijedi opuštanje na najljepšim plažama Jadrana – na otoku Proizdu, a izlet je kao i do sada besplatan za sudionike utrka. Uz kupanje, neizostavna je utrka s kajacima, a u večernjim satima u atriju Centra za kulturu organizatori svih pozivaju na ‘Stand up komediju’ DJ-a Škilje.

Organizatori su osigurali popust na prijevoz trajektima Jadrolinije, 30% na liniju Split-Vela Luka (i obratno), te 50% na liniju Orebić-Dominče (i obratno). Popust na Jadroliniju možete ostvariti ako se prijavite na stotinku najkasnije do srijede (7.9.) do 23.59.

Iz godine u godinu, sve više domaćih stanovnika uključuje se u utrke pa su Velolučani tijekom godine organizirali Mrklu strku – pozdrav proljeću, Lušku strku – pozdrav ljetu, a krajem godine na rasporedu je Zimska strka.

– Ponosni smo što je u našem mjestu zaživio sportski duh i što ova manifestacija iz godine u godinu raste, a poznato je da Vela Luka Outdoors slovi za najzabavniju utrku Dalmatinske trail lige. Posebno mi je drago što će se ponovno ove godine održati dječje utrke jer je to ujedno i jedna od poruka koju želimo poslati djeci. Da treniraju, vježbaju, izaberu sport i zdravi način življenja – ističe načelnica Katarina Gugić.

Ako ste željni avanture, prekrasnih zelenih krajobraza te želite provesti vikend u prirodi i sudjelovati u nekoj utrci onda drugi vikend rujna morate biti u Veloj Luci, ističu organizatori!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)