Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:34 pm

Na Euru radi više od 200 volontera, najmlađi ima samo osam i pol godina

Piše N.M.

Dok se približavamo polovici natjecanja Europskog prvenstva, predstavit ćemo poseban dio mozaika vaterpolskog spektakla u Spaladium Areni. Lako ćete ih prepoznati u majicama plave boje, s osmijehom na licima i odgovorima na sva pitanja. Najmlađi od njih ima samo 8,5 godina, a u timu čudesnih volontera za ovo natjecanje ukupno se nalazi njih više od 200.

Srce i dušu ovoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji dao je međunarodni tim volontera koji je Hrvatski vaterpolski savez realizirao u suradnji s Hrvatskim akademskim sportskim savezom.

– Ponosni smo i sretni što je u srce Dalmacije stiglo preko 200 volontera iz 10 država koji su zapravo žila kucavica ovog događaja. Još prije godinu dana u suradnji s UniSportom, krenuli smo u realizaciju ove priče. Drago mi je što smo povezali više kultura, naroda, jezika, sportova te mlade i ambiciozne ljude koje će najbolje izgraditi upravo ovakvi projekti – istaknuo je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršni direktor Europskog prvenstva u Splitu, koji je poželio toplu dobrodošlicu i zahvalu svim volonterkama i volonterima.

U dvorani uz bazen ili na televizijskim ekranima, sigurno ste primijetili djevojčicu i dječaka koji brinu o loptama. Oni su Marija Vujković (9) i Bepo Pavičić (8,5), najmlađa volonterka i volonter na ovom Europskom prvenstvu.

– Treniram vaterpolo u VK Gradac, meni je to super. Ovdje skupljamo lopte, radim mnogo stvari. Mama mi je bila na prvenstvu i tako sam i ja zavoljela vaterpolo i svidjelo mi se – uzbuđeno nam je rekla Marija, a Bepo se nadovezao:

– Odlično mi je. Treniram vaterpolo u Pošku 1937, i želio sam upoznati našeg golmana i upoznao sam Marka – s osmijehom od uha do uha podijelio je Bepo s nama svoj najdraži trenutak na ovom Europskom prvenstvu.

Predanost i posvećenost radu, iznimna preciznost i briga o detaljima samo su dio odlika naših malih i velikih pomagača koji su punopravni članovi organizacijskog tima Europskog prvenstva. Od ranog jutra i trenutka kad u Spaladium Arenu dolaze prvi timovi, mediji i uzvanici pa sve do kraja zadnje utakmice u danu, neumorni volonteri lete hodnicima i stepenicama Spaladiuma. Što drugo reći, nego jedno veliko bravo za neiscrpnu volju i energiju.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)