Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
11:55 pm

REKORDI PADAJU Nezapamćene gužve na granici Hrvatske i Crne Gore

Piše M.K.

Ovoga su ljeta, posebno u dane vikenda, nezapamćene gužve na graničnom prijelazi Karasovići između Hrvatske i Crne Gore. Nakon završetka izgradnje autoceste do Ploča, i sada otvaranjem Pelješkog mosta, znatno je brže putovanje između zemalja jugoistočne Europe i ostatka kontinenta upravo preko juga Hrvatske, piše HRT.

Na ulasku u Hrvatsku iz Crne Gore čekalo se dugo, strpljenje se polako topilo na jakome suncu.

Prošlog vikenda, tijekom tri dana preko graničnog prijelaza Karasovići prošlo je više od 55 tisuća putnika. Ipak, u policiji nisu iznenađeni.

‘Posebice je to izraženo u dane vikenda, povezano je s kretanjima turista; odnosno sa njihovim smjenama koje su uobičajene za dane vikenda. U tim vršnim opterećenjima planiramo i raspoređujemo maksimalni broj policijskih službenika na maksimalnom broju ulazno izlaznih traka’, rekla je Lidija Matičević, pomoćnica voditelja Službe za granicu PU dubrovačko-neretvanske.

Neslužbeno se doznaje da su velike gužve stvorili brojni putnici iz Albanije i s Kosova koji se nakon ljetnog odmora vraćaju na posao u neku od europskih država. I dok su na Karasovićima gužve velike, kod Neuma su davno zaboravljene.

‘U ovih 10 tak dana je primjetan pad prometa, primjetan pad – manje ljudi, tako da mi s nestrpljenjem očekujemo nastavak gradnje i obilaznice stonskog dijela, u sljedećoj sezoni očekujemo da ovih gužvi neće biti’, rekao je Vedran Antunica, načelnik općine Ston.

Ostaje pitanje što će biti kada sav teretni promet krene preko Pelješkog mosta.

‘Ne očekujemo da će biti povećanje gužvi zbog teretnog prometa kada se bude odvijao dionicom koja uključuje Pelješki most, iz razloga što se on zapravo i odvija dionicom koja uključuje granične prijelaze Zaton Doli i Klek. Jedino moguće su eventualna povećanja prometa teretnog koja će bit iz nekakvih gospodarskih razloga’, istaknula je Lidija Matičević.

Dubrovčani će se svakako morati naviknuti na gužve. Iako se gradnja brze ceste do Zračne luke obećava već desetljećima, sav promet i dalje teče Jadranskom magistralom, na kojoj se stalno povećava gužva i broj semafora, a smanjuje brzina putovanja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)