Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
12:36 pm

FEŠTA U PODGORI Četiri dana slavlja u čast sv. Vicenca

Piše P. I.

Mnogo se pučkih priča vezuje uz prijenos relikvija sv. Vicenca u Podgoru. Jedna od njih je otmica relikvija sv. Vicenca iz Makarske pod režijom Podgorana te prijenos relikvija brodom do Podgore.

Prije svega, potreba i potraga za svecem te nakon toga i sama krađa proizašli su iz puke nevolje i potrebe za zaštitom jednog malog mjesta i njenih mještana. I danas Podgorani su sretni i ponosni što se u crkvi Svih Svetih čuva ta dragocjenost te svake godine svečano obilježavaju blagdan sv. Vicenca.

Tradicionalna proslava ove godine sadrži četverodnevni program Dani sv. Vicenca koji će se od 19. do 22. kolovoza održati u Podgori. Bogatim programom obuhvatit će se zabavni, kulturni i sakralni dio.

Red molitve, red pisme, društvena krema poznanika kulturne baštine, onda opet red smija i red pisme, prstohvat sporta, prskalice i dekoracija tradicije kako bi proslavila svetkovina te dani uoči i nakon centralnog dana 21. kolovoza samog blagdana sv. Vicenca zaštitnika mjesta i ranokršćanskog mučenika.

Općina Podgora i Turistička zajednica Općine Podgora žele pozvati sve da im se pridruže u slavlju.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)