Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
10:39 am

GOSTI O NAMA Par iz Brazila ‘Iznenadilo nas je što je unatoč velikom broj turista Split jako čist’

Alessandra i Renan prvi put borave u Hrvatskoj i odlučili su provesti nekoliko dana ljetovanja na našoj obali. Smješteni su u apartmanu nekoliko minuta pješice od centra grada kako bi im sve bilo na dohvat ruke.

– Nekoliko dana smo u Splitu, potom ćemo posjetiti Dubrovnik i Hvar, a možda i neka druga mjesta uz obalu prije povratka kući. Ukupno ćemo u Hrvatskoj boraviti dva tjedna – kazao nam je mladi par iz Brazila.

Split ih se jako dojmio, a tu su stigli na preporuku prijatelja.

– Naši prijatelji iz Brazila često su spominjali Hrvatsku kao predivnu zemlju, tako da smo ove godine željeli baš tu doći i sami se uvjeriti u ljepote vaše zemlje. Posebno nam se svidio prekrasan pogled s Vidilice na Marjanu na cijeli grad. Dobili smo preporuke od naših domaćina za zvonik vaše katedrale pa čekamo da bude manja gužva kako bismo se tamo popele. Stara jezgra grada je zaista fascinantna, a posebno mi se sviđaju male uličice i kamene kuće. Split je predivan i ispunio je sva naša očekivanja – priča nam Alessandra.

Cijenama smo slični u odnosu na njihovu zemlju.

– Cijene u trgovinama odjeće su iste kao i kod nas, cijene hrana i piće su iste kao i u ostatku Europe, a u odnosu na Brazil ipak je skuplje. Međutim, očarala nam se vaša mediteranska kuhinja, jako ukusna i uživali smo – dodala je.

Kako su nam kazali, zanimljivo im je što se na ulicama Splita više čuje strani jezik nego domaći.

– Puno je turista, na svakom koraku se čuju strani jezici. Rijetko gdje se može naići na domaće ljude, a ako ih i ima pričaju strani jezik. No, to je dokaz da je Split tražena turistička destinacija. Iznenadilo nas je što je unatoč velikom broj turista Split jako čist, vidi se da službe vode brigu o gradu, ali nas i ne čudi jer je takva cijela Europa – zaključuje Renan i za kraj dodaje:

– Siguran sam da ćemo se vratiti, želja nam je posjetiti i neka druga mjesta u Hrvatskoj – zaključili su.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)