Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
10:00 pm

ZRAČNA LUKA SPLIT Do kraja kolovoza očekuje se 2 milijuna putnika

Piše N.M.

Zračna luka Split koja je prošle godine bila najprometnija hrvatska zračna luka i koja je ove godine zračnim linijama povezana s 90 gradova u 24 države, nastavlja sa izvanrednim rastom turističkog prometa. U Zračnoj luci očekuju da će krajem kolovoza ove godine prijeći brojku od ukupno 2 milijuna putnika. Samo u prvom vikendu kolovoza kroz Zračnu luku je prošlo 55 tisuća putnika te je zabilježeno 215 slijetanja i polijetanja zrakoplova. 

Prema podacima Zračne luke Split, u srpnju ove godine prihvatila je i otpremila čak 641.626 putnika, dok je istog mjeseca prošle godine na Resniku bilo 352.857 putnika. To je gotovo 89% svih putnika iz istog mjeseca 2019. godine prije izbijanja globalne pandemije.

U prvih sedam mjeseci ove godine Zračna luka Split prihvatila je i otpremila ukupno 1.521.225 putnika. Brojke bi zasigurno bile i nešto veće da nije bilo dugog štrajka Scandinavian Airlinesa, a letove su zbog nedostatka osoblja otkazivali i drugi, poput British Airwaysa i Transavije. Najviše linija prema Splitu u kolovozu ima britanski EasyJet, zatim slijedi nacionalna aviokompanija Croatia Airlines, Wizz Air, Eurowings, Jet2, SAS, LOT, Transavia, Lufthansa, Vueling, SAS, Luxair, KLM, British Airways, Brussels Airlines, Norwegian, Edelweiss, Air France, Ryanair, Windrose, Smartwings, Condor, Air Explore…

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)