Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
11:58 pm

Na Braču značajno veće brojke putnika u odnosu na prethodnu sezonu

Piše N.M.

Prema dostavljenim informacijama, kroz bračku zračnu luku u srpnju ove godine zabilježeno je 3.216 putnika na međunarodnim linijama te 1.057 putnika na domaćoj liniji koju obavlja Croatia Airlines.

Ukupno su u zračnoj luci Brač zabilježena 4.273 putnika u srpnju ove godine, dok ih je prošle godine u istom razdoblju zabilježeno ukupno 2.913, što je povećanje od gotovo 50% putnika u odnosu na prošlu godinu.

Zanimljivo je utvrditi kako je u srpnju 2022. godine bračka zračna luka prihvatila i otpremila 311 zrakoplova, dok ih je u srpnju prošle godine prihvatila i otpremila ukupno 351, odnosno 40 zrakoplova više. Dakle, iako je ove godine u srpnju prihvaćeno i otpremljeno 40 zrakoplova manje, popunjenost samih zrakoplova je očigledno bolja.

U dosadašnjih 7 mjeseci 2022. godine bračka zračna luka je na ukupno 8.244 putnika, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježeno 4.010 putnika. Dakle, bračka zračna luka je do sada zabilježila i duplo više putnika u odnosu na promatrano razdoblje prethodne godine.

Vjerujemo kako će se ovaj pozitivan trend nastaviti i u kolovozu te kako će zračna luka Brač uspješno zaključiti ovogodišnju ljetnu sezonu, piše Croatian Aviation.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)