Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
8:40 pm

REKORDNA SEZONA U Hrvatskoj trenutno više od milijun gostiju

Piše M.K.

Dijelom zbog povratka turista – dijelom zbog inflacije može se očekivati da će ovogodišnji prihod od turizma nadmašiti onaj rekordni pretpandemijski od deset i pol milijardi eura. U zemlji se u ovom trenutku odmara više od milijun gostiju – uglavnom stranaca, piše HRT .

NP Krka posjetilo preko milijun posjetitelja

Naši su nacionalni parkovi neprocjenjivo bogatstvo – nezaobilazno odredište gostiju iz cijeloga svijeta.

Ravnateljica NP-a Krka Nella Slavica kaže da je NP Krku do danas posjetilo preko milijun posjetitelja, koji su uživali u sedam veličanstvenih slapova, brodskim izletima, te u bogatoj kulturno-povijesnoj baštini. 

Plitvička jezera posjetilo je oko šesto tisuća turista. Godine 2019. uvedene su i on-line ulaznice i plan upravljanja, te se tako uspjela ograničiti navala turista na područje Nacionalnog parka Plitvička jezera. Velika posjećenost turista, našem prirodnom biseru, 2018. i 2019. bila je i velika opasnost.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)