Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
12:05 pm

Hoteli Sunčani Hvar pristupili UNESCO-vom programu održivog turizma

Piše N.M.

Hoteli Sunčani Hvar prva su grupacija u Hrvatskoj koja se pridružila UNESCO-vom Sustainable Travel Pledge, odnosno UNESCO-vom programu održivog turizma. Ovaj program, potaknut odstrane UNESCO-a i Expedie, jedne od vodećih platformi za online rezervacije, prvi je takve vrste napravljen s ciljem promoviranjaodrživog turizma i očuvanja baštine na globalnoj razini. Potpisniciimplementiraju održive prakse u svom poslovanju i potiču pozitivne promjene u industriji putovanja i turizmu.

Kroz ovaj program, svi hoteli Sunčanog Hvara dobili su UNESCO-ov certifikat ‘Sustainable Travel Pledge’, koji  označava predanost ostvarenju međunarodnih ciljeva održivog razvoja. Navedeno uključuje čitav niz aktivnosti kao što su: potpora lokalnoj zajednici i dobavljačima, uštedu energije kroz sustav zelenih obnovljivih izvora energije i naprednih sustava energetske učinkovitosti, implementacija sustava za odvajanje i zbrinjavanje otpada, implementacija digitalnih rješenja za unaprijeđene poslovnih procesa, minimiziranje korištenja plastične ambalaže, itd.

‘Kao tvrtka, ponosni smo na činjenicu da smo prva hotelska grupacija u Hrvatskoj koja se pridružila UNESCO-vom programuodrživog turizma. Zeleno poduzetništvo je budućnost poslovanja, a ključan je pravac dugoročne razvojne strategije Sunčanog Hvara.Tako smo ove godine otvorili eko hotel u gradu Hvaru, Beach Bay Hvar, oblikovan prema načelima održivosti, koji pruža gostimajedinstven, luksuzan i ekološki osviješten odmor’, izjavila je predsjednica Uprave Gordana Tomičić.

Beach Bay Hvar Hotel prvi je zeleni hotel u gradu Hvaru koji teži k tome da bude ekološki prijateljski prema okolišu. Smješten je u mirnoj uvali u centru grada Hvara s pomno osmišljenim detaljima interijera, teprirodnim materijalima. Jedan od ciljeva prilikom obnove hotela jest i postizanje energetske neovisnosti hotela, koja je realizirana ugradnjom solarne elektrane, prve takve vrste na otoku Hvaru. Kroz učinkovito korištenje energije, vode i materijala te pružanjem kvalitetne usluge, Beach Bay Hvar nudi svojim posjetiteljima krajnje ekološki osviješten odmor temeljen na prirodnim resursima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)