Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
7:23 pm

SIGURNA TURISTIČKA DESTINACIJA Strani policijski službenici na Braču

Piše A. A.

U sklopu projekta ‘Sigurna turistička destinacija 2022.’ strani policijski službenici koji borave i rade na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske danas su posjetili otok Brač i mjesto Bol.

‘Uz hrvatske policijske službenike, danas je na otoku Braču radio i policijski službenik iz Sjedinjenih Američkih Država. Projektu međunarodne suradnje policije naziva ‘Sigurna turistička destinacija’ ove godine priključile su se i Sjedinjene Američke Države te je u Splitsko-dalmatinsku županiju i Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku ove godine prvi put stigao i američki policijski službenik koji će tijekom srpnja boraviti i raditi na području Splita, a posjetit će i još neka mjesta u županiji’, kažu iz policije.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Danas je bio na Braču uz strane policijske službenike iz Koreje, Poljske, Francuske, Slovačke i Bavarske te uz policijske službenike Policijske postaje Brač i policijske službenike za prevenciju u PU splitsko-dalmatinskoj. Policijski službenici iz šest zemalja privukli su pažnju domaćih i stranih gostiju. Zanimljivo je vidjeti različite policijske odore uz hrvatske policajce, a to je svakako prilika za fotografiranje i razgovor. S načelnikom Policijske postaje Brač Žarkom Smajićem susreli su se s načelnicom Katarinom Marčić koja je stranim policijskim službenicima zaželjela dobrodošlicu u Bol te je iskazala zadovoljstvo što su odabrali otok Brač i mjesto Bol za svoju destinaciju tijekom boravka i rada u Hrvatskoj.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

‘Strani policijski službenici rado su viđeni, prilaze im turisti iz njihovih zemalja, ali i svi oni koji ih žele upoznati i s njima razgovarati.  Tijekom boravka u Bolu razgovarali su sa stranim gostima o različitim temama, dijelili dojmove o boravku u Hrvatskoj, ali razgovarali su i o preventivnim projektima, posebno kako tijekom godišnjeg odmora zaštiti svoju imovinu i voditi računa o sigurnosti. Strani gosti naveli su kako se jako ugodno i sigurno osjećaju u Hrvatskoj, a svakako im je drago vidjeti policajca iz svoje zemlje dok su na putovanju.

Posebno su strani policijski službenici bili zanimljivi djeci koja su im rado prilazila, postavljali su različita pitanja, a svi su željeli fotografirati se za uspomenu. Međunarodne policijske ophodnje tijekom ljeta obići će i ostale dijelove Splitsko-dalmatinske županije kako bi bili na dispoziciji državljanima iz njihovih zemlja koji su odlučili provesti godišnje odmore u Hrvatskoj’, navode iz policije.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)