Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
12:07 pm

Grad Split objavio listu za najam stanova socijalno ugroženim građanima

Piše A. A.

Nakon provedenog Javnog natječaja za davanje stanova u najam socijalno ugroženim građanima danas je na oglasnoj ploči u Gradskoj upravi i na službenoj mrežnoj stranici Grada Splita objavljena privremena lista prvenstva. Na listi se našlo 75 podnositelja zahtjeva za dodjelu. 

Prigovor na obavljeno bodovanje i utvrđeni redoslijed podnositelji mogu izjaviti zaključno do 9. kolovoza 2022. Po isteku roka, odnosno nakon rješavanja po prigovorima, gradonačelnik će donijeti konačnu listu prvenstva za naredne četiri godine.

Natječaj je proveden temeljem novog pravilnika kojim su revidirana mjerila za utvrđivanje liste reda prvenstva. Donio ga je gradonačelnik Ivica Puljak u rujnu prošle godine u namjeri da se u prioritet pri utvrđivanju budućih korisnika gradskih stanova stavi socijalno najugroženije građane poput osoba s utvrđenim invaliditetom, samohranih roditelja i roditelja njegovatelja, priopćili su iz Grada.

Podneseno je ukupno 186 zahtjeva, a nakon obrade je utvrđeno da 111 podnositelja ne ispunjava uvjete za dodjelu stana u najam i da je jedan podnesen izvan propisanog roka. Svi oni čiji su zahtjevi odbijeni imali su pravo izjaviti prigovor gradonačelniku, a tu je mogućnost iskoristilo 49 podnositelja.

Posljednja lista reda prvenstva za davanje stanova u najam socijalno ugroženim građanima Splita donesena je 2004. godine, a dva prethodna javna natječaja, raspisna 2011. i 2019., bila su poništena.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)