Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
5:40 pm

OKONČAN NATJEČAJ ZA ZIC Pogledajte kako će izgledati Znanstveno-inovacijski centar Sveučilišta u Splitu

Piše N.M.

Predstavljeni su rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Znanstveno-inovacijskog centra (ZIC) Sveučilišta u Splitu.

‘ZIC ima iznimnu važnost za budući razvoj znanstveno-inovacijske infrastrukture  našeg Sveučilišta, a omogućit će objedinjavanje istraživačkih i potpornih kapaciteta te daljnji razvoj globalno konkurentne znanosti na Sveučilštu u Splitu.

Urbanističko-arhitektonski natječaj proveden je u sklopu projekta Znanstveno-inovacijski centar Sveučilišta u Splitu ugovorenog u sklopu poziva Priprema IRI infrastrukturnih projekata iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’ iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Razdoblje trajanja projekta je od 29.6.2020. do 29.12.2022. godine, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 7.911.504,46 HRK (od čega je EU sufinanciranje 100 %)’, poručuju iz Sveučilišta.

Na natječaj, koji je trajao od 14. travnja do 24. lipnja 2022. pristiglo je ukupno sedam radova koje je ocjenjivao ocjenjivački sud u sastavu prof. Dario Gabrić, dipl.ing.arh., kao predsjednik ocjenjivačkog suda, prof. Darovan Tušek, dipl.ing.arh., prof. Tin Sven Franić, dipl. ing. arh., te prof.dr.sc. Leandra Vranješ Markić i prof.dr.sc. Tomislav Kilić kao predstavnici raspisivača. 

Ukupni nagradni fond je 466.848,86 kuna bruto. Prva nagrada pripala je rješenju koje potpisuju arhitekti Lea Pelivan i Toma Plejić, u suradnji sa Lukom Bosnićem, Matijom Poštenik, Riom Tursan i Nikšom Laušin

Druga nagrada pripala je autorima: Hrvoje  Arbanas, Saša Košuta, Mario Kralj, Dora Lončarić, Martin Mertz, Vana Pavlić, Mario Peko, Luka Šen, ARGU Marko Gusić. Treću je pak osvojio  Pulsar Arhitektura d.o.o., i to autorski tim: Alen Leo Pleština, Dijana Pavlić, Petar Novak i Antonio Hren, student. Autor rada koji je odnio četvrtu nagradu je Porticus d.o.o. za projektiranje, Split, sa suradnicima, radna grupa arhitekata: Damir Rako, Nikola Mihaljević, Borna Radan, Sandro Žuljević, Emil Dragičević. Vizualizacije: Ivo Kraljević, Izrada makete: Antea Marinčić – student. Peta nagrada pripala je autorima: Branko Krčum i Tomislav Odrljin. Šestoplasirani rad je rad skupine autora Ivan Jovičević, Dušan Đurović i Petar Laus. Sedmoplasirani rad je rad autora Mig arhitekti d.o.o., Samuel Martin, Aljoša Gazde, Dunja Mitrović.

Svi radovi su do 29. srpnja izloženi u Sveučilišnoj knjižnici, a možete ih pogledati od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)