Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
3:28 pm

Gdje i kako se zabaviti u Dalmaciji? Najbolje ideje za ludi adrenalinski provod

Piše P. R.

Turistička ponuda u Dalmaciji iz godine u godinu postaje sve bogatija. Rijetki su oni koji će otići s Jadrana bez ispunjenih očekivanja. Od vrhunske hrane i sjajnih domaćih vina iz vinograda obasjanih suncem, do ludog noćnog života u klubovima i prirodnih ljepota – ovdje ima nešto za svakoga. Posljednjih godina, u sklopu proširenja ponude, došlo je i do eksplozije raznovrsnih adrenalinskih sadržaja koji uspješno privlače turiste, omogućuju im da izađu iz svoje zone komfora i odvaže se uživati u Hrvatskoj na lud i nezaboravan način. Međutim, aktivnosti te vrste nisu rezervirane samo za strane goste, a u suradnji s 365.tours donosimo vam naše prijedloge za izlete i provod u Dalmaciji.

1. Parasailing ispod Biokova 

Makarska i mjesta vezana uz nju već su godinama izrazito popularne turističke lokacije. Od ljepota PP Biokovo i nedavno otvorenog Skywalk vidikovca do vrhunskih noćnih klubova, Makarska uistinu ima ponešto za svakoga. Za sve one koji žele isprobati neke od adrenalinskih sadržaja ne postoji bolje mjesto jer je ponuda zaista bogata. Jet ski u Makarskoj sjajan je odabir, ali naša preporuka za svakoga tko želi iskusiti Makarsku na novi način je parasailing. Let padobranom na visini od 250 metara dok vas okružuju Brač i Hvar, a Biokovo se nadvija nad vama, doista je poseban doživljaj. Nakon sigurnosne pripreme i edukacije, gliserom vas se podiže na željenu visinu odakle možete promatrati sve ljepote makarskog primorja. Već za 250 kuna čeka vas neopisiv pogled na Dalmaciju i sve što ona pruža iz sasvim drukčije perspektive.

2. Vožnja quadom kroz Imotsku krajinu 

Hvali more, drž’ se kraja! Kada se ljeti plaže i obalni gradovi napune turistima, mnogima je potreban bijeg. I dok mase iz unutrašnjosti idu na more, vi udarite kontru! Imotska krajina jedan je od najljepših krajeva Hrvatske, često nepravedno zapostavljen. Ali upravo zbog toga, ovaj dio sačuvao je ljepotu surove prirode koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Zaboravite na brige, sjednite s ekipom na quadove i zaputite se u istraživanje bogatstva imotskog kraja! Preporučujemo turu koja iz Imotskog vodi na Modro i Crveno jezero, dva bisera dalmatinskog krša. Naravno, kad ste već tamo, uvijek možete probati ubaciti kamen u Crveno jezero, iako je opće poznato da nećete uspjeti. Svejedno, ne propustite probati. Cijela tura za četiri osobe košta 800 kuna, odnosno 200 kuna po osobi, a pruža iskustvo koje ćete pamtiti još dugo.

3. Let flyboardom u Omišu 

Jetpack je donedavno bio tehnologija koju se moglo pronaći samo u filmovima znanstvene fantastike, u nekakvoj zamišljenoj dalekoj budućnosti. Vjerovali ili ne, ona je stigla i nalazi se u Omišu. Ipak, moramo biti iskreni, ne radi se baš o klasičnom jetpacku, ali svakako je korak u tom smjeru. Flyboard je izumljen 2012. godine, a radi se o uređaju koji koristi vodu pod visokim tlakom koji korisnika otisne na visinu od 5 metara iznad površine mora. Osjećaj lebdenja flyboardom usporediv je s lebdenjem superheroja, a ako želite, njime možete ići i ispod morske površine kada će vam poslužiti kao peraje na mlazni pogon. Da se uistinu radi o tehnologiji budućnosti govori činjenica da je Franky Zapata, izumitelj flyboarda, njime prešao Engleski kanal za dvadesetak minuta, a svoj interes za patent iskazali su i američka i francuska vojska. Cijena? 400 kuna po osobi – možda nije jeftino, ali kako uopće staviti cijenu na tehnologiju budućnosti?

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)