Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
9:52 am

Emur studio prvonagrađen na natječaju za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja i urbane opreme gradske Rive u Makarskoj

Piše N.M.

Društvo arhitekata Split objavilo je rezultate natječaja kojeg je provelo za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja i urbane opreme gradske Rive u Makarskoj na koji je pristiglo pet radova.

Investitor je Grad Makarska, a prvu nagradu od 134.400 kuna osvojio je Emur studio d.o.o., odnosno autori Marko Murtić, Nada Milišić, Mak Murtić Viktor Vidović.


Natječajem su bile predviđene dvije razine rješenja. Prva, anketna razina natječaja trebala je predložiti urbanističko rješenje gradske Rive.

Drugom razinom se unutar zone obuhvata tražilo idejno arhitektonsko rješenje uređenja i urbane opreme gradske rive u Makarskoj, kojem bi se pristupilo nakon završetka natječaja i izrade potrebne projektne dokumentacije po odabranom projektu.

Cilj je bio dobiti najbolje idejno rješenje trajnog uređenja sa urbanom opremom gradske Rive koje će poštovati postojeći ambijent, prirodne vrijednosti kao i kulturnu baštinu, urbanu graditeljsku matricu i mjerilo prostora.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)