Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
10:33 am

PADAJU REKORDI Trogir ostvaruje bolje turističke rezultate nego 2019.

Piše A. A.

Trogir, unatoč svim nedaćama i inflaciji, ostvaruje bolje turističke rezultate nego do sada rekordne 2019. U prvih 10 dana srpnja razlika je čak osjetna – oko pet posto. Idućeg tjedna, kada završava međunarodno priznata Opera Selecta, očekuju se još bolji rezultati.

Ni vrelo sunce ne može zaustavit horde gostiju u gradu UNESCO-a. Ali brinu ih visoke cijene. 

– Bilježimo u prvih deset dana porast u noćenjima od šest posto i u dolascima pet posto u odnosu na prvih deset dana srpnja 2019. – rekao je za HRT Marin Piveta, direktor TZ-a Trogir.

Kazali su u Trogiru da mnogobrojne manifestacije privlače nove goste, a glasovita Opera Selecta kao kulturni brend grada, sa svojim mega-zvjezdama klasične glazbe, pravi je magnet za publiku.

– Posebno smo sretni i ponosni što smo ove godine prvi put u Hrvatsku doveli svjetski poznatu sopranisticu Olgu Peretyatko koja će 20. srpnja nastupiti u prostoru Kule Kamerlengo – istaknuo je Vinko Buble, predsjednik udruge Opera selecta.

I bilo bi sve sjajno da skandinavske avio-kompanije nisu uoči visoke sezone počele s otkazivanjem letova zbog štrajka osoblja. Tako su Šveđani i Norvežani zapeli s prtljagom u svojim zračnim lukama.

Oko 30 posto Skandinavaca već je otkazalo putovanje, veći dio ipak se upustio u avanturu vožnje automobilom 2500 km do Jadrana. Njihov broj ipak nije toliko velik da bi utjecao na sjajne turističke rezultate Trogira, no nakon dvije godine stresa zbog COVID-a, putničke agencije opet su upale u probleme.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)