Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
7:44 pm

STANIČIĆ O SEZONI ‘Kroz koji dan dočekat ćemo miljuntog gosta, ranije nego prethodnih godina’

Piše A. A.

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, gostovao je u RTL-u DanasKazao je kako je u prvoj polovici srpnja ostvareno 97 posto u odnosu na rekordni srpanj u 2019. godini, a da su najave za ostatak sezone, ali i postsezonu – dobre.

Prethodnih godina milijuntog gosta na dan zabilježili smo 26. srpnja, a Staničić je uvjeren da će to ove godine biti ranije, kroz koji dan. To znači, pojasnio je, da su gotovo svi kapaciteti popunjeni.

Što se tiče situacije nakon 15. kolovoza, naveo je kako su najave jako dobre, pogotovo s najvažnijih tržišta. Ipak, naglasio je, započeli su nove kampanje za američko, slovensko, ali i hrvatsko tržište kako bi produžili sezonu i na jesen.

Upitan kolike su šanse da ponovimo rekordnu 2019. godinu, kazao je kako uvijek postoje, ali treba biti realan. Red letenja na jesen odigrat će ulogu, smatra.

Što se tiče požara, naveo je kako s kolegama dijele informacije i vodu na granicama, ali i u trajektnim lukama te će učiniti sve da se katastrofa spriječi.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)