Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
11:11 pm

NOVI MINISTAR IZNIO CILJEVE ‘Bio bih najsretniji da uvedem porez na nekretnine’

Piše A. A.

Nasljednik ministra financija Marko Primorac predstavljao se danas Saboru.

Došao je iz COVID izolacije pred saborski odbor za financije. Budući ministar financija u korak je pratio šefa. No, iako su ga članovi odbora odmah vidjeli, da bi ga čuli, morali su malo pričekati, jer je prvi progovorio Andrej Plenković.

– Ja očekujem od ministra da već nakon što, uvjeren sam, i ovdje na odboru dobije vaše povjerenje, nakon što ga plenarna sjednica Sabora potvrdi, da već od idućeg tjedna prionemo poslu, izazova je puno – istaknuo je premijer, prenosi RTL

Profesor s Ekonomskog fakulteta Marko Primorac javnosti je, osim po prekorednom cijepljenju, poznat i kao zagovaratelj poreza na nekretnine. Zato je članove odbora zanimalo hoće li Vlada krenuti u porezno rasterećenje ili porezno opterećenje.

Premijer je upitan znači li da je dano zeleno svjetlo da se može ići u daljnje rasterećenje neoporezivog dijela dohotka. Rekao je da će sve staviti na stol.

Hoće li ići u smjeru poreza na nekretnine s obzirom da se već kretalo jednom u tom smjeru? Odgovorio je kako to nije bio predmet niti jedne rasprave na bilo kojoj razini Vlade.

A onda je premijer odlučio da je dovoljno predstavljao Vladino ovoljetno pojačanje pa je nakon 45 minuta sjednice odbora priliku da se obrati dobio i Primorac. Prvi cilj je smanjenje negativnih efekata inflacije, a iako je ponovio kako misli da je porez na nekretnine potreban, kazao je, ne u ovom trenutku.

– Ja bih bio, osobno, najsretniji da ga ja uvedem jer sam apsolutno za njega. Međutim, svjestan sam činjenice kako trenutno vrijeme niti za samopromociju i ostvarivanje nekakvih osobnih ambicija, nego je vrijeme za razboritost, smirenost i brigu za građane – istaknuo je.

I dok je ministar u dolasku predstavljao svoje ciljeve, onaj u odlasku obavljao je posljednje protokolarne obaveze. Rekao je kako palicu predaje čovjeku koji je dostojna zamjena.

– Uvijek je neki vrući krumpir, bilo lijepa vremena, bilo manje lijepa vremena. Međutim, mislim da je Marko stvarno adekvatan za tu poziciju – rekao je Zdravko Marić, ministar u odlasku.

Osim Primorca, Odboru se predstavilo i jedno poznato lice – kandidat za potpredsjednika Vlade za gospodarstvo. Oleg Butković će već u ponedjeljak sazvati kolege zbog nove odluke o cijenama goriva, a iako se najavljuje teška jesen, on umiruje.

– Mislim da građani ne trebaju biti zabrinuti – poručio je. 

Povjerenje zastupnika u Saboru Primorac i Butković tražit će sutra, zadnjeg dana zasjedanja pred dvomjesečnu pauzu. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)